éhező diákoknak

by

in

A softwarefor starving students weboldal készítői összegyüjtöttek egy kalap hasznos opensource programot. Ezek közt megtalálható minden, amire csak szükségünk lehet. Mindez ingyen, legálisan.

A projekt érdekessége, hogy nem csak windowsra, hanem osx-re is létezik a programgyüjtemény, sőt az apple downloads saját kis ajánló oldalt üzemeltet a projektnek.

Persze nem ez az egyetlen ilyen kezdeményezés. Meg kell, hogy említsem az opencd projektet, illetve a google packot. Az előbbiben csak opensource programok kaptak helyet. Az utóbbi viszont hasznos eszköz a windows biztonságossá tételében (csak ne a norton av kapott volna helyet a csomagban!!).

A végére pedig a link a csomaglistával. Innen lehet szemezgetni, s akár darabonként letölteni a nekünk tetsző programot.


Comments

9 responses to “éhező diákoknak”

 1. Jó, hogy van ez a lista, jó hogy letölthetőek a programok, de furcsállom, hogy a géprágó maces firefoxot vagy az OOO-t ennyire nyomják.

 2. Szerintem az a baj, hogy nincs nativ gtk osx-re. (Errol viszont Nalad olvastam, hogy keszul) Ha lenne, akkor az OO.o nem lenne olyan lassu…szerintem.

  A ff meg lassu a safarihoz, meg a caminohoz kepest, de sok dologban viszont jobb naluk. Emiatt meg kell!

 3. Kelt Avatar
  Kelt

  A natív GTK-t én is várom. Különben voltak pletykák arról is, hogy átírnák Cocoásra az OO.org-ot. Igazából nem tudom mi van a projekttel, időnként hallani róla.

  A firefox nagyon jó lehetne, csak a platformfüggő bugjait javítsák ki egyszer. Viszont böngészős hitvitát inkább nem kezdek. Mindnek tudjuk a hibáit szerintem. 🙂

 4. Bongeszovitaba nem is akartam kezdeni. 🙂 Mindnek van hibaja is, elonye is. A gtk-ra meg szerintem nem csak mi varunk.

  Letezik a NeoOffice, de az 1.1 alapu. 🙁 Ha jol tudom az valami javas cucc, de jobban illeszkedik az osx-hez.

 5. Kelt Avatar
  Kelt

  Volt affinitásom a böngészővitára, de ellenálltam a sötét oldalnak. 🙂

  NeoOffice-t próbáltam annó egy egygigás eMac-en, de nem igazán volt képes élvezhető sebességen működni.

  (Teljesen off, nem lehetne rávenni a blogmotorod, hogy megjegyezze a nevem, címem?)

 6. re off: Mit hasznalsz? Nalam ff megjegyzi. Safari nem. 🙁

  Megis bongeszovita lesz? 🙂

 7. Kelt Avatar
  Kelt

  Camino 1.0-t, nem akarja az igazságot, nem jegyzi meg. Ez most Fox, megnézzük mit tud.

 8. Nemtom most megnéztem az opencd project-et mivál hozzám az áll a legközelebb.. háátt.. elég “szerény”.. és azért nem mindenhol értek vele egyet… például a multimedia-hoz simán beférhetne az xmms.. söt.. inkább az amaroK

 9. Sajnos igazad van. Az opencd volt azt hiszem az elso ebben a “csapatban”. Ennek ellenere naluk a legszegenyebb most a “kinalat”.