eladták a wiwet

by

in

Konrádnál olvasom a hírt, s nem tudom megállni, hogy ne írjam le én is a dolgot:

A magenta szolgáltató tulajdonába került a wiw. Jó ez nekünk??


Comments

12 responses to “eladták a wiwet”

 1. Nem kérdés, hogy jó-e… Felírom a fontosabb ismerősök elérhetőségét és lelépek.

 2. Nincs hová rontani a szolgáltatást úgyhogy közömbös.

 3. alesi: jobb oldalt a del.icio.us linkek kozott van egy hasznos, amivel kimentheted a teljes user listadat.

  kelt: sajnos.

 4. birop Avatar
  birop

  Hát, azt hiszem igazad volt. Ez az a pillanat, amikor én sem kérek a big brotherből. 🙁

 5. Ahhoz képest, hogy az üzlet jóformán még nyélbe se üttetett, nagyon tudjátok, hogy a nagy testvér szemmel fogja tartani az accountjaitokat. Az adatgyűjtés lehetőség eddig is megvolt (bővebben Karlsruhénél: http://www.karlsruhe.hu/?p=2184), a magenta cégben pedig legalább annyira nem bízok meg, mint a virgo systemben, vagy bárki másban. Mi változott?

 6. en mar tobbszor torolni akartam magam. Aztan megse tettem. Lehet, hogy megvarom az 500 ismerost, aztan torlom magam. A fene tudja. Adatbazis mentes ugyis van, akkor meg mindegy. Torles ide-oda, most mar ugyis mindent tudnak rolam. :-))

  Szerintem eddigis szemmel voltak az accok tartva. Illetve azota, hogy iwiw lett. Mondjuk nincs ott olyan, amit titkolnek. Leginkabb reklam celra lehet felhasznalni az adatokat. Legalabbis remelem, hogy mas gonosz celra nem. Az e-mail reklamokat torlom, a webeseket szurom. Ennyi.

  Ha valaki kiteszi magat az ajton, vagy fellep a netre, onnantol nehez elbujni a figyelo szemek elol. Mindenhol nyomot hagyunk. Ilyen ez a vilag. Illuzioim nincsenek.

 7. Elbújni tényleg nem. Az igazi kérdés szerintem is inkább az, hogy ér-e annyit a szolgáltatás, hogy szögre akasszam a privacy aggályaimat (már ha vannak). Persze ez nem kedvezne az iwiw-nek, de tőlük nem igazán féltem egyelőre magamat. A Gmail pedig megéri az “árát”.

 8. birop: mit tudnak csinalni, de most oszinten? megnezik hol laksz es viccbol betorik az ablakot?

  tudnak spamelni, de akkor 3 kattintas alatt beallitod h innen nem kersz levelet. meg tudnak neked telefonalni, hogy hirdessenek, de ez nekik is $ szoval nem csinaljak ezt ossze vissza. azt meg meg tudod mondani, hogy koszonom nemerdekel viszonthallasra. ha meg bunozo vagy es egy maganyomozo radkeres es megtalal akkor igy jartal, megerdemled 🙂

  azt meg nem varhatjuk el hogy majd ingyen fenntartanak valamit. mindennek van ara

 9. probáljuk azért pozitiv oldalrol is megközeliteni a dolgott.. hátha gyorsabb lesz és nem orákat várok mire bejön vmi rajta…

 10. Könyörgöm, egy 250 ezres látogatottsággal, nehogy már ne tudtak volna elég pénz összekalapozni a gazdaságos működtetéshez. Mondjuk eddig is zavart a sok reklám (lsd. Fanta szőlő), de elviseltem. De ha itt meglátok egy pixelnyi magentát, akkor fejbelövöm a… valakit…

 11. A legutóbbi iwiw gépház üzenetben többek között azt írja Simó, hogy az iwiw dizájnja marad. Egyébiránt egyet kell értsek Oldmannel, nincs ingyen ebéd.

 12. Fura sajnos ez a világ. Amint valamiről kiderül, hogy “multi” kezébe kerül, mindenki rögtön megijed. Sajnos azt hiszem mindannyian egyetértünk, hogy ez nem alaptalan.

  Már többször végiggondoltam, írtam (ha érdekel, keress vissza, álmos vagyok most belinkelni:-)), hogy kilépek, törlöm magam ebből a rendszerből. Azóta mérlegeltem, hogy milyen előnyöm, milyen károm származhat abból, hogy hetente 2-3 ember bejelöl, én meg kattintok egy ismeremet, vagy egy nem ismeremet.

  1) Lesz egy nagy adatbázisom egy csomó ember e-mail címével, nevével, születésnap, telefonszám, meg egyéb olyan adatokkal, amiket megadott. (link a del.icio.us bookmarkjaim között a fő oldal jobb oldalán) Ez tök jó. A formátum, ahogy a wiw kidobja még fejleszthető volna.

  2) Bárki, aki belép, megtudja rólam, hogy kit ismerek, ki ismer, illetve azokat az adatokat, amiket megadtam. Az adatokat azért adtam meg, mert úgy érzem nem titkosak. Az ismerőseim száma meg elég ütemes tempóban növekszik, van közte családtagtól kezdve diákom, régi cserkész társam, stb. Tehát, aki onnan levon valamit, az megérdemli.

  Azt hiszem ennyi. Persze nagyon nem örülnék, ha ezek illetéktelen kézbe kerülnének. Azonban azzal, hogy a T-vállalat már az wiw-iwiw váltásnál jelen volt, mint szponzor, ha akarta, már akkor megszerezhette őket. Most ezek az ő kezébe huppannak. Ennyi történik.

  Ez a dolog jót fog tenni a MyVIP-nak, ahogyan erre Konrád is utalt. Az pedig a konkurenciát erősíti, az pedig versenyt teremt, az pedig reméljük, hogy nekünk lesz jó. Szerintem ennyi.

  Megyek aludni. Holnap esküvőre megyünk, utána hajnalig buli. Jó éjt!