első nap az iskolában

Najó, igazából már a sokadik. Múlt héten már konferenciáztunk, s péntek hajnalban a goldenblog díjátadó után bementem az évnyitóra. A péntekem ezzel teljesen KO volt. Hazamentem utána, s aludtam egész nap. Nem birom én már az éjszakázás utáni hajnali keléseket.

Nos, lényeg a lényeg, ma megtartottam első három órámat. Illetve megbeszéltük mi lesz az évben. Bevezettem a dolgozatfüzet intézményét, amit tavaly elmulasztottam. A kis jegyekkel járó feneketlen adminisztrációs alagutat pedig elkerültem. Most pedig indulok szülőire, utána meg kosarazni.

Holnap hétkor jönnek az asztalosok, fél nyolctól van egy órám, utána szabadság, pihi.

Published by kobak

apa, tanár, geek

4 replies on “első nap az iskolában”

 1. Nagyobbik lányom Réka most kezdi a gimit Szombathelyen. Tudod min “akadtam ki”? Mesélte hogy az évnyitón az igazgató azt mondta, hogyha bármelyik tanárral nincsenek megelégedve, nyugodtan szóljanak neki és leválthatók a tanárok. Normális dolog ez? egy 15 éves gyerek ítéljen meg egy egyetemet végzett felnőtt tanítási módszereit? Vagy én vagyok túl “oldtimer”? Más középiskolában is így van ez?

 2. marton: 21 órám van, 4 infó, 17 matek. 🙂

  Ildikó: Régebben én is kiakadtam ilyeneken. Mostanra már csak mosolygok ezeken a dolgokon.
  Az oktatási reform sajnos sokszor nem arról szól, mint amiről kellene. A diákok jogait féltjük, nem akarjuk túlterhelni őket. Csak azt nem vesszük észre, hogy ezzel lehet, hogy többet ártunk nekik, mint használunk.

  Sajnos már (megint) nagyon átestünk a ló túloldalára.

  Visszatérve a kérdésedre: A mi sulinkban egyelőre még nincs ilyen tanár csere program. 😀 …vagy még nem nyilvános.

 3. Számomra az volt a borzasztó, hogy ezt így ki is mondja az igazgató. Még a mindenlében kanál lányom is meghökkent ezen a mondaton. Olyan mintha a dikákonak több joguk lenne mint a tanároknak. Jó jó biztos nem így van ez… /remélem legalábbis/ csak hát akkor is.

Comments are closed.