első nap az iskolában

by

in

Najó, igazából már a sokadik. Múlt héten már konferenciáztunk, s péntek hajnalban a goldenblog díjátadó után bementem az évnyitóra. A péntekem ezzel teljesen KO volt. Hazamentem utána, s aludtam egész nap. Nem birom én már az éjszakázás utáni hajnali keléseket.

Nos, lényeg a lényeg, ma megtartottam első három órámat. Illetve megbeszéltük mi lesz az évben. Bevezettem a dolgozatfüzet intézményét, amit tavaly elmulasztottam. A kis jegyekkel járó feneketlen adminisztrációs alagutat pedig elkerültem. Most pedig indulok szülőire, utána meg kosarazni.

Holnap hétkor jönnek az asztalosok, fél nyolctól van egy órám, utána szabadság, pihi.


Comments

4 responses to “első nap az iskolában”

 1. Hány órád lesz egy héten (csak matek?)?

 2. Nagyobbik lányom Réka most kezdi a gimit Szombathelyen. Tudod min “akadtam ki”? Mesélte hogy az évnyitón az igazgató azt mondta, hogyha bármelyik tanárral nincsenek megelégedve, nyugodtan szóljanak neki és leválthatók a tanárok. Normális dolog ez? egy 15 éves gyerek ítéljen meg egy egyetemet végzett felnőtt tanítási módszereit? Vagy én vagyok túl “oldtimer”? Más középiskolában is így van ez?

 3. marton: 21 órám van, 4 infó, 17 matek. 🙂

  Ildikó: Régebben én is kiakadtam ilyeneken. Mostanra már csak mosolygok ezeken a dolgokon.
  Az oktatási reform sajnos sokszor nem arról szól, mint amiről kellene. A diákok jogait féltjük, nem akarjuk túlterhelni őket. Csak azt nem vesszük észre, hogy ezzel lehet, hogy többet ártunk nekik, mint használunk.

  Sajnos már (megint) nagyon átestünk a ló túloldalára.

  Visszatérve a kérdésedre: A mi sulinkban egyelőre még nincs ilyen tanár csere program. 😀 …vagy még nem nyilvános.

 4. Számomra az volt a borzasztó, hogy ezt így ki is mondja az igazgató. Még a mindenlében kanál lányom is meghökkent ezen a mondaton. Olyan mintha a dikákonak több joguk lenne mint a tanároknak. Jó jó biztos nem így van ez… /remélem legalábbis/ csak hát akkor is.