Európa?

by

in

Vicces? Szánalmas? Akkor is érdekes lenne, ha éppen nem Budapest lett volna a kérdés?

Azt be kell látnom, hogy én se tudom fővárossal felsorolni az összes amerikai államot. Erre azonban nem vagyok büszke… Az viszont, hogy a közönség nevet, a gyerekek tudják a választ biztató. 🙂


Comments

11 responses to “Európa?”

 1. nagyon durva! szerintem, ha nem Budapest, hanem másik európai föváros, a szöke liba akkor sem tudta volna (ahogy kinéz, nem egy nagy iq bajnok).
  a másik meg, hogy az amerikaiak nagy része szerintem nem tudná az 50 államot sem felsorolni, nemhogy fövárossal!
  a legdurvább ez: “hungary? I´ve heard of turkey, but hungary?!” 😀

 2. atika Avatar
  atika

  ez nem szánalmas! Nagyon király! Fel tudom használni az óráimon!
  Amúgy ti kapásból tudnátok pl Uruguay, Sudan, Csád, Szamoa, Laosz, Brunei, Montenegro, Pápua Új-Guinea, a Kongói Deokratikus Köztársaság, Jemen stb. fővárosát? (én igen…)
  Bár természetesen ez nem menti fel a hölgyet az “Azt hittem Európa egy ország” kijelentés alól…

 3. atika Avatar
  atika

  Ja, és most jutott eszembe, hogy egy pár hete egyik tanítványom megkérdezte, hogy Cambridge Londonban van -e? Nem szőke, és diplomás (ápolónő)

 4. [quote comment=”42319″]ez nem szánalmas! Nagyon király! Fel tudom használni az óráimon![/quote]

  Örülök, hogy ilyen hasznos volt. 🙂

  [quote]Amúgy ti kapásból tudnátok pl Uruguay, Sudan, Csád, Szamoa, Laosz, Brunei, Montenegro, Pápua Új-Guinea, a Kongói Deokratikus Köztársaság, Jemen stb. fővárosát? (én igen…)[/quote]

  Gimnáziumban még tudtam. Most a http://traveleriq.blog.hu , s a http://facebook.com traveleriq app segítségével kezdenek a halovány emlékképeim kitisztulni. 🙂

 5. Úristen. Ezt ki kell hevernem.
  És ez a világ legfejlettebb állama.

 6. Nem az a durva, hogy nem tudja, hogy Bp melyik ország fővárosa. Hanem, hogy azt hiszi, hogy Európa egy ország; hogy fogalma sincs, hol van Franciaország; hogy elgondolkodik, hogy lehet, hogy Bp a francia főváros; ill. hogy sosem HALLOTT Magyarországról. Lehet, hogy én nem tudom, hogy mi Burkina Faso fővárosa, de már hallottam róla.
  Amúgy nálunk is vannak hasonlóan durva emberek. A feleségem mesélte, hogy a debreceni egyetemen az egyik vizsgázótól megkérdezték, hogy melyik országban van Pozsony. A csaj először Lengyelországot mondott, majd Csehszlovákiát. És amikor a tanár közölte vele, hogy ilyen ország már régóta nincs, iszonyatosan meglepődött. Ismétlem, mindez egyetemen! Na, ez is van olyan durva, mint a kantriénekesnő…

 7. Közben a comment:com is lehozta a videót. De itt előbb volt! 🙂

 8. shaark Avatar
  shaark

  Biztos tőled vették kobak 😉

 9. Pozsonyt és Prágát néha én is keverem, de ezzel a nővél ellentétben tisztában vagyok ilyen alapdolgokkal. Nem tudom minden ország fővárosát, de a legtöbbet igen. + A tüntéseket leadták pár amcsi tv-ben és újságban.

 10. Nemsokára az aktívban is. Viszont ez kezd már szánalmas lenni, hogy lassan a csapból is ez folyik…

 11. Igazából nem is tudom, hogy ilyenkor bosszankodni illek-e vagy nevetni!
  Annyi talán biztos, hogy a hölgyet Kelly Picklernek hívják és egy tehetségkutató műsorban tűnt fel, mint country-énekesnő. Nagyrészt a naivitásával és “vidéki fruska” viselkedésével nyerte meg a rajongóit.
  Az, hogy ez a felvétel mennyire megjátszott-e vagy tényleg ilyen a személyisége, döntse el az, akinek két anyja van! 😉
  Egyébként az egészben engem jobban bosszantott, hogy a műsorvezető folyamatosan “hungry”-nak mondta az ország nevét…
  Talán a következő generáció már nem ilyen lesz ott sem!