Facebook connect

by

in

A Facebook megkerülhetetlen. Ezt tudjuk, s emiatt arra gondoltam, hogy ideje rendbe tenni a blog és a Facebook kapcsolatát. Jobb később, mint soha alapon kreáltam egy Facebook Fan Page-et a blognak. Nem gondolom, hogy így meg fogom váltani ezzel az oldallal a világot. Ez soha nem is volt tervem. Sokkal inkább a Facebook eredeti célját alapul véve, arcokat szerettem volna kapcsolni a statisztikához. Tudjam kiket érdekelnek kósza gondolataim.

Hosszú ideig a Networkedblogs szolgáltatás végezte a kapcsolattartást a blog és a Facebook között. A feladatot teljesítette, a bejegyzések megjelentek a Facebookon, s ez nekem teljesen elég is volt. Aztán rájöttem, hogy a szolgáltatás lenyeli a lényeget. Vagyis mindent a Networkedblogs oldalon vezet át, aki “lájkol”, az nem az én bejegyzésemet, hanem a Networkedblogs bejegyzését kedveli. Ez így nincsen rendjén.

Így a 100 féle Facebook plugin közül kiválasztottam a számomra legszimpatikusabbat, s mostantól az Otto féle Simple Facebook Connect plugin végzi a Facebookkal való kapcsolattartást. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy szintén Otto műhelyéből került ki a Simple Twitter Connect, ami hasonlóképpen működik, s a Twitterrel kapcsolható össze a WordPress alapú blogunk.

Egy apró plugin, ami tud a Facebookra, page-re bejegyzéseket küldeni, hozzászólásokat tud szinkronizálni, vagyis tudja mindazt, amivel a Facebook és a WordPress együtt él, s nem külön-külön egymás mellett. Najó, egy ideális világban ez így lenne, mindenesetre tettünk már egy nagy lépést a cél felé. 🙂