Hacktion

by

in

A címbeli sorozatról a legutolsó New Tech MeetuponItt egyébként megtekinthető a GeoGebráról tartott előadásom is hallottam először Buherátor előadásában. Akkor felvettem a MyEpisodes alkalmazásba, majd otthon rákerestem. Most épp a második évad közepét tapossa a sorozat, s a teljes egész megtekinthető a YouTube jóvoltából, akinek nincs esetleg Silverlight a gépén, mert az MTV sajnos azt igényli, de náluk is nézhető.

A sorozat lényege, hogy adott a Hacktion fedő kft., s az IVOInfrastruktúra Védelmi Osztag, akik küzdenek a Magyarországot, világot fenyegető informatikai veszélyekkel. Az első pár rész láttán többször hangosan felkacagtam, s továbbra is vannak megmosolyogtató jelenetek a sorozatban. Ennek ellenére egy magyar viszonylatban igényesen összeállított, élvezhető sorozatról van szó. Szépek a vágóképnek használt Time Lapse (tiltshift) videók Budapestről.

A történet elég lassan pörög, de vannak jópofa összeesküvéselméletek, amelyek esetében szintén praktikus, ha az ember el tud vonatkoztatni, s nem próbálja realitásként kezelni azokat. Amióta belekezdtem a sorozatba, azt kell, hogy mondjam, ez már nem a Barátok Közt szinvonala. Bevallom, nem néztem Fonyódi Tibor eddigi sorozatait, sem a Géniuszt, sem pedig a Tűzvonalbant, amikről pedig szintén jókat hallottam.

Az első pár epizód után sokszor emlékeztem vissza az Alias sorozatra, ami nem ennyire számítástechnikai vonalon mozgott, de hasonló története volt. Bár Oroszlán Szonja nem hasonlítható Jennifer Garnerhez. A Hacktion egyelőre háttér sorozat. Dolgozatjavításhoz, monoton munkához. Azonban egyre többbször észlelem, hogy felfigyelek a sorozatra, felkapom a fejemet egy-egy jelenetre. És nem hajtom mindig mosolyogva vissza a fejemet dolgozatot javítani, hanem figyelem, s várom mi lesz. Sajnos ez sokszor annyira vontatott, hogy elunom a várakozást. Ha minden harmadik rész eseményét szétosztanák az előző kettő között, akkor remek pörgős sorozatot kapnánk.

Így marad az, hogy ezt a sorozatot érdemes követni, de nem várom tűkön ülve, hogy mi lesz a következő részben.


Comments

2 responses to “Hacktion”

  1. Lehet adnom kellene a sorozatnak még egy esélyt, de az első pár rész alatt olyan sokkot kaptam, hogy még mindig mankóval támogatnak az m1 elé, ha megy a Maradj talpon!

    1. Én néhány jelenetnél úgy kacagtam, hogy majd kiesett a kezemből a laptop. Nem a világ legjobb sorozata, de figyelemmel kisérendő. Persze ha a YouTube tudna kétszeres sebességű lejátszást, az lenne az ideális. 🙂