feedolvasó váltás

by

in

Amióta mac-et használok, vienna a feedolvasóm. Nehezen válok meg, cserélek le jól működő sw-eket. Most viszont megérett az idő a váltásra. A Yummyftp-s írás alatt CDColt dícsérte, anno a gregariusról szóló bejegyzés alatt pedig Gaba ajánlotta a NetNewsWireLite programot. Kipróbáltam. Bevált. Szines. Ez mondjuk nélkülözhető, de nem haszontalan tulajdonság.

Azonban van két dolog, amiben megveri a viennat. Ez pedig, hogy egy feedre/csoportra kiadhatok egyedi frissítési időt. Ez nagyon hasznos. (Kelt, tud ilyet a vienna?)

A másik a NewsGator szinkronizálás. Ezt ha jól tudom a Lite (ingyenes verzió) eddig nem tudta. Az általam letöltött verzió azonban már igen. Persze ha a viennát össze tudnám lőni a gregariusszal, akkor az lenne az ütős csapat, egyelőre azonban a NewsGator/Wire átvette a vezetést. Azaz weben, s asztalon is váltás szagú a dolog.


Comments

15 responses to “feedolvasó váltás”

 1. Jó döntés volt! 🙂
  Én pl. a bal oldali panel színét is megváltoztattam, mély szürkés-kék a háttér és narancssárga a text. Jól elválik a jobb oldali paneltől.
  A feed frissítési időről nem tudtam, ezért köszönöm az infót!!

 2. En egy dolog miatt hasznalom meg mindig a viennat. Nincs olyan menupont hogy unread articles, today’s articles, marked articles. En ezeket hasznalom, es enelkul nekem sokkal nehezkesebba bongeszes. Ha van ra megoldas lecci mondjatok meg…

 3. MiszterX: Unread van, sőt, előre/hátra lehet ugrálni köztük. Lásd: jobb gomb eszköztársor, insert icon. A mésik kettőre nincs tippem, lehet, hogy a nem-Lite verzióban működik csak.

  Egyébként szó nélkül megvenném a fizetős változatot, de nem bírtam rájönni, hogy milyen (valóban) hasznos funkcióban tud többet, mint a Lite.

 4. nekem windows alá kellene valami normális feedolvasó!

  tipp valakinek? 🙂

 5. Valóban nincs feedcsoportonként megadható frissítés a Viennában. Szóba került, hogy jó lenne, de nem tudom melyik verzióba kerül majd bele. (A stabil 2.1-ből már kimaradt.)

  OFF: Az összes ilyen frissítést (rss, mail) manuálisra állítottam. Az ‘ó csak jött öt hír, azokat megnézem’ megközelítés nagyon kontraproduktívnak bizonyult. 🙂

 6. hat ez jo kerdes. en is kerestem egy csomot, probaltam widgeteket, de azok nagyon kokorszakiak voltak. opera rss olvasoja engem felbaszott, szval csak irigykedek eszter csudauserfriendly vienna-jara 🙂

 7. Kedves NetNewsWireLite felhasználók, egy kérdés:

  Hogy tudok törölni? Vagy automatikusan törli egy idő után a letöltött bejegyzéseket?

  Tudok dátum alapján rendezni?

  Ez a két dolog tart még vissza a teljes váltástól.

 8. opera meg thunderbird rss olvasója engem is felkúr…

 9. kobak: automatikusan törlődnek a postok, ha jól tudom, mindig a legfrissebb 20 van a listán. Automatikusan rendezi dátum alapján a postokat (felül a friss, alul a régi). A NNW síma vátozatában talán több sortolási lehetőség van rá (de minek? 🙂

 10. CDColt: A rendezéssel kezdek megbarátkozni, az automatikus törlés viszont nem tudom, hogy jó-e. Van pár bejegyzés, amit törölnék, de van pár, amit megtartanék…

  Szokni kell ezt a dolgot. De a két említett érv az nagyon fontos. Bárcsak a viennát valaki átgyúrná ennek megfelelően! Azt hiszem még egy kis ideig maradok párhuzamosan vienna és NNWL felhasználó. 🙂

 11. windowsosok: firefoxnak van valami sage, vagy milyen nevű add-onja. Az állítólag jó. Bevallom, soha nem próbáltam.

 12. kobak: szerintem is jó ötlet óvatosan váltani, viszont nem kell a tökéletességre sem törekedni, mert olyan úgysincs. Egyébként javaslom a síma NNW kipróbálását, ha bejön érdemes megvenni.

 13. Szedlák Ádám Avatar
  Szedlák Ádám

  Kobak:
  Nincs valami módszer, hogy a feeditemeket kitúrja külső adatbázisba, ha “lejárnak”? Az archiválás, ami miatt Viennán maradok. Az összefüggések és az ‘azt hol olvastam, hogy..’ miatt szeretem legalább pár hétig megtartani a híreket.

  Windowsosok:
  Lájtos hírolvasásra jó a Firefoxba épülő Sage (sage.mozdev.org), hírgyűjtésre pedig állítólag jó – ezt nem próbáltam, de sokan dicsérik – a FeedDemon. Utóbbi fizetős. (Igaz, 30 dollárt egy jó util még bőven megér.)

 14. Kelt, hogyhogy nem szűrt ki a feketedoboz? ;-p

 15. Szedlák Ádám Avatar
  Szedlák Ádám

  Más email cím, nincs url. Nem értem, de működik.