fever2feedly

by

in

Az RSS fogyasztás továbbra is fontos része a világ híreinek feldolgozására. Igaz, hogy sok hír duplázódik, érkezik G+ vagy Twitter csatornákon is, azonban az RSS arra jó, hogy mindenen át tudok gyorsan futni.

Hosszú ideig az asztali Vienna RSS alkalmazást használtam, aztán váltottam Feverre, végül a Google Reader + Reeder kombinációra. Ez hosszú ideig ideálisnak bizonyult, ám a Google bezárta a Readert.

Mivel nem a Readeren, hanem a Reederen olvastam többnyire, nem ütött agyon a bezárás híre, viszont keresni kellett egy alternatívát. Így adódott a Feverre való visszatérés.

fever rss

A Feverhez viszont kellett egy Desktop alternatíva. Ez pedig a vbali által fejlesztett Readkit alkalmazás lett. Az így kialakult RSS fogyasztásomnak egyetlen hiányossága maradt a kényelmes olvasás telefonon és tableten.

Míg a Google Reader adott appokat telefonra, tabletre, a Feverhez sajnos ilyen nincsen. Így kötöttem ki végül a Feedly mellett.

Így most desktopon is, s mobil kütyüjeimen is szinkronban vannak az olvasott feedek. A feedly másik nagy előnye, hogy a webes felülete is meglepően jól kezelhető. A Fever sajnos úgy tűnik már csak mostohagyermeke Shaun Inmannak, pedig ha egy kicsit többet törődne vele, készülnének hozzá appok, remek alternatíva lenne.

Most egy darabig marad a Feedly.

Feedly web

Weben letisztult, egyszerű, telefonon, tableten szintén, s a Readkit szintén kezeli, így csak egy accountot kellett cserélnem az alkalmazásban.


Comments

3 responses to “fever2feedly”

  1. Részemről marad az Oldreader. Appok is akadnak hozzá, jól hozz a korai GReader időket, viszont lezárták a nagyközönség elől ls csak a korábban donation-t bedobó tagok maradhattak (számomra most hasznos volt a flattr, egy pár euró donation mentett meg). Remélem hamarosan újra megnyitja kapuit.

    1. Azt sose próbáltam. Ha újra public lesz, akkor majd lehet, hogy teszek vele egy próbát.

  2. Cégnél GReader weben, iPhone+iPad+Mac Reeder. Volt. Aztán bezárt a bazár.
    Feedly lett. A cégnél jódarabig nem ment weben, de már megy. Mac maradt a böngésző, iPhone-on a Reeder lekezeli. iPad-on csak a Reeder 2 a jó, de azt még nem vettem meg, mert bosszant, hogy nem free frissítés, miután megvettem mindkét iOS eszközre a Reeder-t. Majd ha lesz akció, akkor megveszem. Addig iPad-on marad a Feedly kliens. De a Reeder szebb, jobb.
    Egyébként a webes felületen még mindig nem tudom, hogy miként lehet olvasatlanná tenni egy hírt, ha véletlenül olvasottá raktam. Ez gáz. 🙁