fever2feedly

Az RSS fogyasztás továbbra is fontos része a világ híreinek feldolgozására. Igaz, hogy sok hír duplázódik, érkezik G+ vagy Twitter csatornákon is, azonban az RSS arra jó, hogy mindenen át tudok gyorsan futni.

Hosszú ideig az asztali Vienna RSS alkalmazást használtam, aztán váltottam Feverre, végül a Google Reader + Reeder kombinációra. Ez hosszú ideig ideálisnak bizonyult, ám a Google bezárta a Readert.

Mivel nem a Readeren, hanem a Reederen olvastam többnyire, nem ütött agyon a bezárás híre, viszont keresni kellett egy alternatívát. Így adódott a Feverre való visszatérés.

fever rss

A Feverhez viszont kellett egy Desktop alternatíva. Ez pedig a vbali által fejlesztett Readkit alkalmazás lett. Az így kialakult RSS fogyasztásomnak egyetlen hiányossága maradt a kényelmes olvasás telefonon és tableten.

Míg a Google Reader adott appokat telefonra, tabletre, a Feverhez sajnos ilyen nincsen. Így kötöttem ki végül a Feedly mellett.

Így most desktopon is, s mobil kütyüjeimen is szinkronban vannak az olvasott feedek. A feedly másik nagy előnye, hogy a webes felülete is meglepően jól kezelhető. A Fever sajnos úgy tűnik már csak mostohagyermeke Shaun Inmannak, pedig ha egy kicsit többet törődne vele, készülnének hozzá appok, remek alternatíva lenne.

Most egy darabig marad a Feedly.

Feedly web

Weben letisztult, egyszerű, telefonon, tableten szintén, s a Readkit szintén kezeli, így csak egy accountot kellett cserélnem az alkalmazásban.

Published by kobak

apa, tanár, geek

3 replies on “fever2feedly”

  1. Részemről marad az Oldreader. Appok is akadnak hozzá, jól hozz a korai GReader időket, viszont lezárták a nagyközönség elől ls csak a korábban donation-t bedobó tagok maradhattak (számomra most hasznos volt a flattr, egy pár euró donation mentett meg). Remélem hamarosan újra megnyitja kapuit.

  2. Cégnél GReader weben, iPhone+iPad+Mac Reeder. Volt. Aztán bezárt a bazár.
    Feedly lett. A cégnél jódarabig nem ment weben, de már megy. Mac maradt a böngésző, iPhone-on a Reeder lekezeli. iPad-on csak a Reeder 2 a jó, de azt még nem vettem meg, mert bosszant, hogy nem free frissítés, miután megvettem mindkét iOS eszközre a Reeder-t. Majd ha lesz akció, akkor megveszem. Addig iPad-on marad a Feedly kliens. De a Reeder szebb, jobb.
    Egyébként a webes felületen még mindig nem tudom, hogy miként lehet olvasatlanná tenni egy hírt, ha véletlenül olvasottá raktam. Ez gáz. 🙁

Comments are closed.