fever2feedly

Az RSS fogyasztás továbbra is fontos része a világ híreinek feldolgozására. Igaz, hogy sok hír duplázódik, érkezik G+ vagy Twitter csatornákon is, azonban az RSS arra jó, hogy mindenen át tudok gyorsan futni.

Hosszú ideig az asztali Vienna RSS alkalmazást használtam, aztán váltottam Feverre, végül a Google Reader + Reeder kombinációra. Ez hosszú ideig ideálisnak bizonyult, ám a Google bezárta a Readert.

Mivel nem a Readeren, hanem a Reederen olvastam többnyire, nem ütött agyon a bezárás híre, viszont keresni kellett egy alternatívát. Így adódott a Feverre való visszatérés.

fever rss

A Feverhez viszont kellett egy Desktop alternatíva. Ez pedig a vbali által fejlesztett Readkit alkalmazás lett. Az így kialakult RSS fogyasztásomnak egyetlen hiányossága maradt a kényelmes olvasás telefonon és tableten.

Míg a Google Reader adott appokat telefonra, tabletre, a Feverhez sajnos ilyen nincsen. Így kötöttem ki végül a Feedly mellett.

Így most desktopon is, s mobil kütyüjeimen is szinkronban vannak az olvasott feedek. A feedly másik nagy előnye, hogy a webes felülete is meglepően jól kezelhető. A Fever sajnos úgy tűnik már csak mostohagyermeke Shaun Inmannak, pedig ha egy kicsit többet törődne vele, készülnének hozzá appok, remek alternatíva lenne.

Most egy darabig marad a Feedly.

Feedly web

Weben letisztult, egyszerű, telefonon, tableten szintén, s a Readkit szintén kezeli, így csak egy accountot kellett cserélnem az alkalmazásban.


Posted

in

by