Fjällräven Polar

Érdekes dolog sajtóanyagot kapni, amiben egyik volt diákodat látod viszont. Az idő múlásának egy biztos jele. 😀 Hál’Istennek nem ez az első ilyen. Azonban a címbeli esemény ilyen szempontból különleges. Most Zaja Kittyről érkezett a sajtóanyag, de nem ő volt az első tanítványom, aki kint járt a sarkköri túrán.

2015-ben Kiss Bence járt kint magyar szinekben a sarkköri túrán.

Bence a kijutását ügyesen megoldotta. Kapcsolati hálója és gamer múltja (jelene), Youtube csatornája és a közösségi média segítségével oldotta meg. És mivel gyorsan kapcsolt, biztosította jelenlétét a csapatban. A kijutáshoz egy bemutatkozó video és sok-sok like szükséges. Bence “like vadászata” előtt egyébként nem is hallottam a túráról, de osztályfőnökként örömmel nyomtam a szavazatot és reméltem, hogy sikerül a túra.

Bence kint járt, élvezte, azóta pedig minden évben megnézem az indulók névsorát. Hátha látok ismerőst.

Kitty amióta az eszét tudja kutyák között nőtt fel. A Polart szinte neki találták ki. 2015-ben talán még nem is hallott róla, így nem kellett Bencével küzdenie a szavazatokért. Tavaly már megmérette magát, de épp lecsúszott a like vadászatról. Idén már nem bízta a dolgot a véletlenre, 144 ország 4573 jelentkezője közül a harmadik legtöbb (38110) szavazatot gyűjtötte. Így biztosan ott lehetett a Fjällräven Polar idei túráján.

„A Fjällräven Polar egy hihetetlen élmény, ahol rengeteget lehet tanulni nemcsak a természetről, a túlélésről, de önmagunkról is. Mindenért meg kellett dolgoznunk: ahhoz, hogy együnk, havat kellett forralni, ahhoz, hogy lássunk, tüzet kellett rakni, ahhoz, hogy aludjunk, fel kellett állítanunk a sátrunkat, akkor is, ha azt majdnem elfújta a szél. Mindemellett mégis volt elég idő gondolkodni azon, mi az, ami igazán számít az életben. A Polaron csak te, a gondolataid és a kutyák léteztek, és persze az elképesztő, végtelen, fehér táj” – Zaja Kitty

Kevesen tudják, hogy Kitty és Bence osztálytársak voltak. 5 éven át. Pont ennyi ideig lehettem az osztályfőnökük is. De az 1-1 szavazaton felül semmi közöm a kijutásukhoz. Bár ha jövőre is kimegy valaki az osztályból, akkor elgondolkozom… 🙂 Viszont mindkettőjükre büszke vagyok, hogy ott volt és végigcsinálta a túrát. Sokat tanultak belőle.