fluid gmail

by

in

Legutóbbi gtd-s írásomban a mailplane lecseréléséről írtam. Nos, ezt aztán megbántam, mert a google notifier idegesítő, állandóan szól, akkor is, amikor nem kellene, s nekem valahogy rendszeridegen is. Nos vissza a mailplane-hez. Nem rossz, de még mindig az igazi. Emiatt is vártam idáig a megvásárlásával. Amikor már majdnem megvettem volna, akkor botlottam bele Angelday safaris írásába, ahol említi a fluid nevű applikációt.

No, megnéztem mi is ez:

If so, Site Specific Browsers (SSBs) provide a great solution for your WebApp woes. Using Fluid, you can create SSBs to run each of your favorite WebApps as a separate desktop application. Fluid gives any WebApp a home on your Mac OS X desktop complete with Dock icon, standard menu bar, logical separation from your other web browsing activity, and many other goodies.

Azaz gmail esetében nagyjából a mailplane. Egyetlen hiányosság számomra a megszokott growl jelzések hiánya lehet. Ez azonban nem akkora baj, lévén a leveleimet akkor nézem meg így, amikor én szeretném. 🙂 Ingyen, szépen, okosan. Nem mellesleg gyárthatok SSB-t a google readernek, facebooknak, twitternek, aminek akarok. Szintén Angelday linkelte James Gmail ikonját, amivel még szebb lesz a fluid gmail appunk. Hurrá!


Comments

5 responses to “fluid gmail”

 1. Gyűlik a lista, mit kell elmagyarázz majd. A gmail is ilyen. Az odáig rendben, hogy az embernek van olyan életszakasza, amikor nem használ mást, mint free cuccokat levelezésre. De azért idővel csak megérik az a gondolat, hogy free levelezőből levelet kapni a nem komolyan vehető dolgok egyike. Vagyis ha én ilyet kapok, annak használója csak a második nyilvánosságig jut nálam többnyire. Főleg, ha valós mailcímre válaszol free-vel.

 2. Semmivel se komolytalanabb szerintem free címről mailt írni, vagy kapni, mint ha mondjuk egy tárhelyhez kapott mail címről ír valaki… főleg mert php-val is írhatok neked, akár még .gov-os címről, ha nagyon akarok :).

 3. Zsoc, persze, mindent lehet. Ettől még van egy gagyi érzete a dolognak. Tudom, a pizzaevő informatikus mindenre képes. Mégis azt kell mondjam, bizonyos szint felett az ember nem használ freemailt, vagy gmailt. Na. Kényelmesebb? Nem. Hordozhatóbb? Lehet, de aki akarja, használ imapot, és kész. Egyéb előny?

 4. freemailt használni tényleg ciki… Egész egyszerűen azért, mert szutyok 🙂 Nem úgy mint a gmail, ami egy minőségi, és jól működő/karbantartott szolgáltatás.
  Persze értem mire gondolsz, de szvsz teljesen felesleges kommersz (már ha hívhatom így) mail címet használni csak azért, hogy komolyabbnak tünj.

 5. Zila Avatar
  Zila

  Jesszus, miért kell mindenből státuszszimbólumot csinálni? Én csak azt nézem, hogy értelmeset ír-e az ember vagy nem. Felőlem írhat valaki a miniszterelnöki hivatalból is, ha hülyeséget beszél nem fogom komolyan venni…
  Valós mail cím? Miért a @gmail.com mitől kevésbé valódi mint a kovacsestsa.hu?