foursquare a modern társasjáték

A foursquare egy nagyon izgalmas dolog. Itthon a legtöbben nem arra használják, amire ki lett találva.

A foursquare alapvetően a fenti videóban is látható csináljuk együtt, járjunk közösen jól mentalitás terméke. Itthon a hogyan nyúljam le a mayorshipet a galád csibésztől, aki jelenleg regnál az adott helyen társasjátékká degradálódott le a 4sq. Ami nem jó. Mert ennél sokkal több van a rendszerben, s nagyon jó dolgokat lehet kihozni belőle. Ha egyre több szórakozóhely, áruházlánc, stb. ráébredne az ebben rejlő lehetőségre, s ezzel egyidőben itthon is fény gyúlna a fejekben, s nem csekkolna mindenki minden görbe fánál, akkor beköszöntene a digitális Kánaán.

Jelenleg a foursquare-en itthon két céllal megy a játék. Az egyik a badge gyüjtő kisiparosoké, akik folyamatosan monitorozzák az elérhető badge-k listáját, s amint valami új van, már keresik is a kiskapukat, hogyan lehet “virtuálisan amerikai focit nézni”. A másik a mayorship hajkurászók kicsiny csapata. Akiknek a célja minél illusztrisebb helyekre felírni a nevüket, ezzel is jelezve, hogy ott ők a főnökök.

Van egy kis harmadik csapat, csekély számmal, akik a pontokat gyüjtik, s mindig elképszető “csekinszámmal” szerepelnek a toplista tetején.

Bármelyik játékba kezdesz, magába tud szívni, hirtelen azon kapod Magad, hogy becsekkoltál-e már, s hány nap múlva leszel mayor, jártál-e azon a helyen, ahol veszélyben a mayorshiped… Ez egy játék, de a játékból könnyen szenvedély lehet. Óvatosan, s okosan játszunk! A foursquare jó móka, de igazán akkor válik játékká, ha együtt játszuk. Ne a másik kiszorítása legyen a cél, hanem rendezvények hirdetése, helyek ajánlása. Ne csak csekkolj, jelezd a többieknek, hogy az adott helyen jó a pizza, de elrontják a kávét, stb. A foursquare hasznos lehet, ha ésszel, s együtt használjuk. A játék megmarad, de értelme is legyen.

U.I.: Mielőtt bárki azt gondolja, hogy az iskolai mayorshipem elvesztéséből adódó bánat iratta velem a bejegyzést, az téved. Jártam már virtuálisan külföldön, ismerem a kiskapukat a rendszerben, de sokkal nagyobb öröm a játékot a szabályok szerint játszani. Ha vissza akarnám szerezni a mayorshipet, rengeteg eszköz áll rendelkezésre, hétvégi, szünetbeli bejelentkezésekkel pillanatok alatt visszaszerezhetném. A játék maradjon játék! 🙂


Posted

in

by