free napster

by

in

Páran még talán emlékszünk a napsterre. Még az egyetemen töltöttem le vele mp3-makat a 120 mb-os vinyómra, s vittem haza mobilrack-en. Az otthoni modemes net erre alkalmatlan volt.
Persze sokaknak szemet szúrt, hogy a sok csóró ember nem ad ki 4-5 ezer forintot egy cd-re, amiről 1, vagy 2 szám tetszik neki, hanem letölti azt ingyen. Ezután a napster megszűnt, majd átalakult, s fizetős lett. Az emberek (magyarok különösen) viszont nem szeretik, ha egy addig ingyenes “szolgáltatás” fizetőssé válik, így kerestek, csináltak sok más p2p hálózatot, amin lehetett (immáron nem csak) zenéket cserélgetni egymással. Azóta ezek közül is több megszűnt, újra indult, átalakult, stb.

A napster azonban kitartóan kűzd továbbra is az “életéért”. Ezért is volt itt az ideje már egy ilyen jellegű lépésnek, ha valamit akar lépni az egyik nagy rivális, az iTunes Music Store megszorítása érdekében. Legújabb húzásuk, hogy ingyenesek lettek. Az összes zenéjük ( 2millió szám) közül válogathatunk, s egy számot letöltve 5-ször ingyen meghallgathatjuk. Ezután két lehetőségünk van, vagy megvesszük a számot, vagy “Napster subscriberek” leszünk. Ezt pontosan nem tudom mivel jár. Majd utánanézek.

Can I Really Listen to Napster Music for Free?
Yes. Here’s how it works. You can listen to every track in our 2,000,000 song catalog up to 5 times for FREE. That’s 10 million free plays! After the 5th free play of any single track, you can either purchase the track or become a Napster subscriber. As a subscriber, you can download an unlimited number of full-length songs to your PC. As a Napster To Go subscriber you can transfer those tracks to your compatible portable player without paying per track.

forrás: tuaw


Comments

2 responses to “free napster”

  1. en is emlekszem a napsterre, sok jo emlekem füzödik hozza! 😉
    itt nemetorszagban hirdetik is, hogy havi 10 euroert korlatlanul letölthetsz zenet (szerintem ez a subscriber…). ami nem rossz, ha belegondolyz, hogy egy cd araert havonta annyit szamot töltesz le amennyit akarsz. es meg legalis is! 🙂

  2. A 10 euro nem rossz. Majd elgondolkozom a dolgon. Nem tudom, hogy pl. Magyarorszagról működik-e a dolog. Ha jól tudom pl. az iTMS nem megy.