Galaxy Nexus vásárlás Amerikából

by

in

Kaptam ma egy olvasói levelet, de azt hiszem a feladó elgépelte az e-mail címét. Legalábbis a Yahoo visszadobta a válaszomat. Emiatt itt teszem közzé a képzeletbeli levélváltásunkat.

From: Katalin k……888@yahoo.com
Subject: Galaxy Nexus
Message Body:

Szia!
En egy Galaxy Nexust szeretnek venni a Google Store-bol. IP trukkozessel latszik is az oldal, meg is tudnm rendelni, de hallottam olyant, hogy kiszuri az europai debit/credit kartyakat. Ez igaz?
Hogy lehet rendelne renedelni ugy, hogy ne legyen gond? Tudsz errrol valamit?
Elore is koszi!

Attól függ, hova szeretnéd rendelni. A címben USÁ-t írtam, de tudjuk, hogy pl. UK is árul Nexus 7-et, s egyre több országban válik elérhetővé a Play Store teljes kínálata.

Tehát nézzük, mit kell tenni, ha valaki USA Play Store-ból szeretne készüléket venni?

  1. Amennyiben jelenleg nem az USA területéről interentezel, akkor szükséged lesz egy proxyra, esetleg VPN kapcsolatra.
  2. Így már láthatod a Store-t. Viszont a vásárláshoz ez még kevés. A Wallet oldalon regisztrálnod kell egy USA címet. Ha kint jársz egyetemre, dolgozol, stb. akkor ez értelemszerű, ha nem, akkor a barátod, rokonod, ismerősöd címét add meg! Oda fog érkezni a Nexus.
  3. Ezután a Wallet ki fog küldeni (általában szokott) egy megerősítést, dokumentumokat kér be Tőled, hogy igazold, tényleg Te vagy az.
  4. Miután igazoltad Magad, vásárolhatsz is. A kézbesítés általában 1-2 nap alatt megtörténik.

Röviden ennyi. A magyar bankkártya nem probléma, hiszen nyugodtan lehet itthon is USA bankkártyád, ugyanúgy tudod azt itt is használni. Hajrá, kiváncsi vagyok a tapasztalataitokra!

Természetesen az egész fenti procedúra megúszható, ha a kinti ismerős intézi a vásárlást. 🙂