Coda 2

by

in

Mostanra elégeltem meg a Coda 2 és az AppStore frissítési mizériából. A Coda-t megvettem még anno, amikor akcióban adták, s a rosszabb döntést hoztam. Vagyis nem közvetlen tőlük vettem, hanem az Apple alkalmazásboltján át.

Cserébe kaptam iCloud supportot az alkalmazásba, ami nélkül boldogan tudok élni. Viszont az AppStore build még mindig 2.0.2 verziónál tart, a honlapon pedig már régen elérhető a 2.0.4.

Pár hete kezdtem el aktivabban használni a Coda-t, ezzel egyre inkább nyugdíjazva az eddig jó szolgálatot tett Espressot, s Textmate-et.

Először fel se tünt ez az anomália, csak John Hicks twitter üzenete nyitotta fel a szememet nem is olyan régen. Szeptember 19 óta azonban még mindig nem érkezett frissítés az AppStore-ba. Ezért nem a Panic-ot kell hibáztatni, ők beküldték, de még nem hagyta jóvá az Apple.

Így a mai nap meghoztam a döntést, s váltok az AppStore verzióból a honlap verzióra.

Or, get it directly from us.
For volume licensing, and Mac App Store haters. Does not include iCloud.
forrás

Mint fentebb már említettem iCloud support nélkül tudok élni. Az App Store meg nem a kedvencem. Így a potenciális célközönségbe tartozom. 🙂

A lépés fájdalommentes és egyszerű. Viszont a váltás idejére az AppStore és a letöltött verziónak is jelen kell lennie a gépen.

A letöltött verziót indítsuk mondjuk a Download folderből, az megtalálja az AppStore verziót, s láss csodát, van egy friss, jól működő Coda 2 verziónk. Már csak be kell dobni a letöltött verziót az Applications mappába, s rend van és béke. Viszont ezzel váltás visszavonhatatlan. Mostantól nem vagyok már jogosult az AppStore verzióra!

És ezzel eltünt az x. days left a jobb felső sarokból, s van egy teljes értékű Coda 2-m a legfrissebb bugfixekkel. További infó a Panic weboldalán, s a twitteren: @panic.