gentoo telepítés

by

in

Mostanában mindenre linuxot telepítek, ami él és mozog. 🙂 Táncsics matek tanári gépbe szereztem egy 3 gigás vinyót a rendszergazdánktól, beleaplikáltam a gépbe, s elgondolkoztam mit tegyek rá. Először tettem egy próbát az új 2.0-ás uhu-val. Az azonban több helyen (user hozzáadás, bootloader telepítés nem mentek) sajnos elhalt telepítés közben. Az már csak hab a tortán, hogy a rendszer CD-ről indítva sem akart felállni. Mostanra sejtem már, hogy ez nem az uhu hibája volt. Azonban ne szaladjunk elébe a dolognak ennyire!

Az uhu egyébként is elég szűkösen fért meg a 2,7 gigán (merthogy swap is kell), ezért másik disztrib után néztem. Pár éve használtam gentoot, szerettem is, de aztán a picit hosszú és gépigényes frissítések miatt abbahagytam. Gondoltam most teszek egy próbát vele. A frissítéseket meg megoldja majd magának, otthagyom egy emerge -u world ; init 0 paranccsal, s másnapra minden rendben lesz.

Le is kaptam a minimal iso-t, felírtam egy kis újraírható CD-re, bootoltam, lekaptam egy stage3-mat, kitömörítettem, aztán leszedtem a portage-et is, s akkor jöttek a I/O hibák… Még tettem egy próbát vele, hogy bechrootoljak, de esélytelen volt a dolog. Így otthagytam az egészet, holnap meg adom vissza a vinyót, s megpróbálok egy másikat szerezni. Pedig már kezdtem örülni, hogy pingvint használhatok a tanáriban a gépen windows helyett.

Azért még nem adtam fel a dolgot. 🙂


Comments

2 responses to “gentoo telepítés”

  1. XpK!ller Avatar
    XpK!ller

    Hát épp ez az mert nem néztél fel a http://linuxforum.hu -ra
    és informálódtál volna Ha a gentoot-fe raktad akkor elvileg gurunak érezheted magad

  2. Sajnos vinyó gond volt. Nem linux/win/egyéb gond…