google account jóság(?)

Egyik ismerősömet migráltam google for your domain szolgáltatásba. Láttam, hogy lehet transitiont csinálni. Magyarul a dolog még nem tud, ezért alkalmazom inkább az angol szót. A dolog lényege, hogy a nem @gmail.com végű google hosztolt e-mail címek is teljes értékű google accounttá változzanak.

Azaz az eddigi viszonylag szűkös mail, calendar, chat, docs, Sites alkalmazásokat kiegészíti a google a picasa, reader, blogger, s egyéb google account cuccokkal. Ez az én esetemben annyit tesz, hogy a jelenleg ezekre fenntartott gmail accountjaimat takarékra tehetem. Azazhogy nem teljesen, mert végre megkapom a multiple sign-in lehetőségét is.

Hogyan történik a fent leírt folyamat? Be kell lépni a domain adminisztrációs felületre, s ott rögtön egy sárga figyelmeztetés vár, hogy lépjük meg a váltást.

És a folyamat elkezdőtött:

Persze a dolog nem mai keltezésű, Dragon Zoli már nyáron megcsinálta, nekem viszont a fent említett migrálás során most tűnt csak fel.

Published by kobak

apa, tanár, geek

16 replies on “google account jóság(?)”

 1. hat ez nekem nem megy. mar atallitottam a nyelve angolra, de nem dob fel semmi ilyesmit. 🙁

  1. A Domain settings-ben beállítottad, hogy “Automatically add new services when they become available”, “Enable pre-release features”, valamint a Control panel “Next generation”? Nekem akkor ajánlották fel, amikor mindez ki volt pipálva. De elvileg hamarosan mindenkit migrálnak a full Google accountra, akinek eddig Apps-verzió ment csak.

    1. Akkor passz. Nekem is standard, de egyszerre ment anno egy Education-nel. Viszont ha jól rémlik, én jelentkeztem tesztelni – nem tudom, most van-e ilyen lehetőség.

     1. van egy tippem: az egesz csak english us nyelv alatt megy, mind admn feluletet, mind levelezest tekintve. vannak felhasznaloim (aka a csalad), akikkel egyeztetnem kell, hogy alljanak at egy kicsit angolra.

      “- Your organization needs to be using the U.S. English version of the Google Apps control panel, and all of your users must have their language set to English.”

 2. de egyebet az asszon yis google apps-ban van sajat domainnal, es nala se jon be ez a lehetoseg. standard verzionk van.

 3. dvorcsak, gondolom a változtatás után újra visszaválthatsz magyarra. Tehát egy napról van szó, amikor angolul megy.

  1. igy tervezem, csak nem konnyu a csaladdal. de majd referalok az eredmenyrol

   1. Figyu, igen, az admin panel menjen US English – mert csak így lehet a next generation dolgokat beüzemeltetni. Viszont attól a levelező mehet magyarul is (nálunk is így van), mert azt ugye külön a levelezőben is be lehet állítani 😉

    1. mar az admin panel is es a levelezo resz is angol, de semmi.
     ma leszedtem minden google account dolgomat, mert ott is meg volt adva egy-ket helyen a domain-es e-mail cim.

     ugyanakkor az asszonynak nem lehet ilyen gondja, mivel nem hasznal mas goggle cuccot, angora van rakva a control panelje, plusz next generation-ra is, es minden be van pipalva, amit emlitette. meg sincs transition.

     valamire nem jovok ra. 🙁

 4. no kerem, nem tudom az okat, de ma megjott az e-mail, s megjelent a transition a dashboard-on. mar el is inditottam.

 5. Én is már nagyon régen elindítottam, de sajnos nem jártam teljes sikerrel. Túl sok szolgáltatást regisztráltam accontos címmel, most ez miatt szopok. Gyakorlatilag a lenti linken felsorolt szolgáltatások esetében még nem lehetséges a migrálás és én többet is használok közülük. Ez az üzenet fogad:

  One or more of your accounts cannot be transitioned at this time.

  Currently, there is no action you need to take. We are in the process of wrapping up some necessary infrastructure work to ensure that the transition for those users will be a seamless process. Once that work has been completed, we will notify you and you’ll be able to transition those users at that time.
  http://www.google.com/support/a/bin/answer.py?hl=en&answer=1050693

  1. Sajnos nekem is vannak ilyen és hasonló bajaim. Az egész nem lett előre végig gondolva, s ezt most sajnos a felhasználók szívják meg.

 6. Basszus, most nézem, hogy a teljes mailemet töltöttem ki véletlenül a név mezőbe is. Kérlek írd át, elég csak az e1. Köszönöm.

 7. e1:

  hasonló okokból szívok én is. buktam egy rakás szolgáltatás migrálását, sőt, pl. picasa-n a dvorcsakl webcím véget is. 🙁

Comments are closed.