growl a nyertes mail figyelő

Amióta osx felhasználó vagyok, váltottam, s thunderbird helyett az apple mail kliensét használom. Van a mailhez egy csomó jó kis kiegészítés. Ilyen az általam használt MailTags. Szerintem az egyik legjobb gtd cucc. Teljes összhangban működik az egyébként másik kiváló apple termékkel, az iCallal.

A kiterjesztéseket böngészve, illetve valaki i use this profiljában láttam meg a MailAppetiser nevű plugint. Tetszett, így azonnal fel is tettem. A plugin minden egyes új email érkezésekor megjelenik, s mutat egy kis kivonatot belőle, ami alapján a felugró ablakban dönteni lehet a levél megtartásáról, törléséről, olvasottá jelöléséről, vagy meg lehet nyitni a levelet nagyban. Praktikus funkciók, ámde hosszútávon baromi zavarók tudnak lenni munka közben.

Azonban, amióta használatba vettem a quicksilvert azóta a dock szinte állandóan el van rejtve, azaz nem értesülök új levél érkezéséről. Így kellett valami egyéb megoldás erre. Ekkor jutott eszembe az egyébként kiváló program, a growl. Ez alapból nem működik együtt a mailllel, de könnyedén rávehető erre.

Published by kobak

apa, tanár, geek

4 replies on “growl a nyertes mail figyelő”

  1. Én éppen azon vagyok, hogy minden ilyen figyelmeztetést letiltsak, hogy ne zavarjon meg munka közben. A levelezőklienst is csak naponta néhányszor indítom el. Legszívesebben a telefont is kiköttetném. 🙂

  2. gaba: nekem pl. ezért megy az msn/icq csak minden héten kb egyszer. Úgyhogy 100%-ig megértelek. A leveleket nem tartom még ennyire zavarónak.

    marton: van az is. 🙂

Comments are closed.