őssejt tárolás

by

in

A védőnőnk adott egy prospektust. Ennek a lényege, hogy a köldökzsinorból vért vesznek, s abból kivonják a baba őssejtjét. Ez aztán elvileg a későbbiekben hasznos lehet arra, hogyha valami súlyos betegsége lesz, akkor meg tudják gyógyítani.

Idáig a szépség. Most pedig az én aggályaim a dologgal kapcsolatban. Marha drága. Senki nem bizonyította, hogy ez biztosan működik. Aztán ott van az az apróság, hogy egy ilyen őssejt (ha minden igaz, amit elmondanak a gyógyításban való szerepéről) mindent elmond az emberről. Ki garantálja, hogy a dolog nem kerül valamikor illetéktelenek kezébe?

Van valaki, aki elrakatott őssejtet? Esetleg megpróbálna rábeszélni? 😉

További infó: krio, babaszoba.hu


Comments

7 responses to “őssejt tárolás”

 1. kivanom, hogy penzkidobas legyen, hogy sose kelljen felhasznalnod!

  en a moralis oldalat nem tekintem, eppen nem vagyok abban a ciklusban, de szerintem egy lehetoseg a gyermeked szamara megeri

 2. Mi akartuk (volna), de mire eldöntöttük és elindítottuk volna az ügyet, megszületett a pici. (Koraszülött volt).
  Én is erősen kétkedtem, hogy mennyire van értelme, de nem akartam, hogy adott esetben 15 év múlva derüljön ki, hogy mégis kellett volna.
  Így a pénz is megmaradt, de szemrehányást sem kell majd tennem… (jó ez kicsit morbid volt). 🙂

 3. Őssejtet idősebb korban (15 év múlva) a csonvelőből is lehet még kinyerni, és addigra talán kiderül, hogy tényeg mire használható a gyakorlatban. Mi is “mindennaposak” vagyunk, de az adatvédelmet én is aggályosnak tartom. Főleg, hogy a kiskölyök, már biztos a több biztosítós rendszer előnyeit/hátrányait fogja élvezni/szenvedni – és a biztosítók ez alapján akár az genetikailag várható betegségei és fogékonysága alapján kalkulálnak a biztosítási összegnél.

 4. macati: Most megerősítettél a döntésben, hogy nem élünk a dologgal. 100%-ig egyetértek. Ja, és sok boldogságot Nektek is a (leendő) babához!

  Lassan csinálhatunk egy blogbaba-mama-papa találkozót! 😉

 5. Benne vagyok! Szóljatok a köpcösnek is, akarom mondani Salának 🙂

 6. macati: Az a kérdés, hogy születések előtt, vagy után csináljuk a dolgot. 🙂

 7. morcosmacko Avatar
  morcosmacko

  Mi is kaptunk prospektust, de nem éltünk a lehetőséggel. És a másodiknál sem fogunk.