habari – > wordpress

by

in

Amióta megjelent a 3.0, azóta gondolkozom a váltáson. Persze felmerült bennem is a gondolat, hogy milyen dolog otthagyni a süllyedő hajót, de a blogolás csak kis részben jótékonykodás. Amikor váltottam habarira, akkor éppen besokalltam a wordpress örültségeitől. Hetente új verzió, folyamatos bugok, mellette viszont a habari pedig folyamatosan fejlődött, szép eredményeket mutatott fel. Máig tartom a véleményem, hogy a monolith a legszebb admin felület, amit valaha készítettek.

Tehát admin felületbe visszalépés, tudásban előrelépés a visszaállás wordpressre. A költözés nem volt teljesen problémamentes. Chris Meller scriptjét használtam, de a tagek konverziója nem volt sikeres, így az utóbbi pár hónap bejegyzései jelenleg tagek nélkül, csupaszon találhatók. Ez valószínűleg nem is fog már megváltozni. Valamint az utolsó pár komment is elveszett sajnos, mert nem a legújabb adatbázissal csináltam a konverziót.

Az egyetlen fejtörést az okozta, amikor a kommenteket költöztettem, s kijelezte szépen mindenütt a kommenteket, de valamiért azok nem kerültek listázásra. Ennek egyszerű oka, hogy a 'comment type' a habariban a kommentekre 'comment', míg a wordpress ezeket üresen hagyja.

Miután ezt is megfejtettem, s ennek megfelelően módosítottam az egyelőre default témát, most már megjelenik elvileg minden komment, ahogyan azoknak kell is.


Comments

5 responses to “habari – > wordpress”

 1. Nálad valóban zökkenőmentesebb lett a váltás. 🙂
  habari.hu elaltatva, míg új erőre nem kap a motor?

 2. A habari.hu egyelőre pihen, de nincs félretéve teljesen. Tegnap beszélgettem egy nagyon jót Chris J Davis-el, s van még mindig nagyon sok potenciál a habariban.

 3. Annak idején nagyon szemezgettem a habarival – egyik vonzereje éppen a monolith volt, teljesen egyetértek Veled abban, hogy valószínűleg a világ legjobb admin felülete, hihetetlen jó vele dolgozni, kellemes, letisztult, csak szuperlatívuszokban lehet róla nyilatkozni.

  Ugyanakkor a WordPress nagyon magára talált: precízebbek, megfontoltabbak lettek, inkább kihagynak valamit a beígért újításokból a legfrissebb kiadásban, de nem kockáztatják a bug-okat feleslegesen. Hihetetlen kényelmes a plugin és a frissítések kezelése, és egyre inkább élvezet vele dolgozni. A 3.0-nál pedig a jelenleg általad is használt új alapsablon szerintem hihetetlenül jól eltalált darab: lehet, hogy borzasztóan egyszerűnek látszik, de eszméletlen szemfüles megoldások rejtőznek benne. Megértem a váltást maximálisan, mindemellett fél szemmel azért sasoljuk a habarit, megérdemli!

  1. kobak Avatar
   kobak

   Habarit figyelem továbbra is, s kisebb helyeken fogom továbbra is használni. A Monolith mindent visz. 🙂

   Vicces, hogy azért Te is lefutottad a köreidet a txp-vel wp-re való visszatérés előtt.

 4. Le bizony 😉 Volt is az átállással rengeteg gond, de sajnos a tökéletes kompatibilitás valószínűleg csak álom marad.