habari – > wordpress

Amióta megjelent a 3.0, azóta gondolkozom a váltáson. Persze felmerült bennem is a gondolat, hogy milyen dolog otthagyni a süllyedő hajót, de a blogolás csak kis részben jótékonykodás. Amikor váltottam habarira, akkor éppen besokalltam a wordpress örültségeitől. Hetente új verzió, folyamatos bugok, mellette viszont a habari pedig folyamatosan fejlődött, szép eredményeket mutatott fel. Máig tartom a véleményem, hogy a monolith a legszebb admin felület, amit valaha készítettek.

Tehát admin felületbe visszalépés, tudásban előrelépés a visszaállás wordpressre. A költözés nem volt teljesen problémamentes. Chris Meller scriptjét használtam, de a tagek konverziója nem volt sikeres, így az utóbbi pár hónap bejegyzései jelenleg tagek nélkül, csupaszon találhatók. Ez valószínűleg nem is fog már megváltozni. Valamint az utolsó pár komment is elveszett sajnos, mert nem a legújabb adatbázissal csináltam a konverziót.

Az egyetlen fejtörést az okozta, amikor a kommenteket költöztettem, s kijelezte szépen mindenütt a kommenteket, de valamiért azok nem kerültek listázásra. Ennek egyszerű oka, hogy a 'comment type' a habariban a kommentekre 'comment', míg a wordpress ezeket üresen hagyja.

Miután ezt is megfejtettem, s ennek megfelelően módosítottam az egyelőre default témát, most már megjelenik elvileg minden komment, ahogyan azoknak kell is.


Posted

in

by

Tags: