ingyen tárhelyek újra

by

in

Már kétszer megemlékeztem arról, hogy melyik ingyen tárhely mire jó, illetve mire használom azokat (1,2).

A mai írás apropója egy kisebb adag új játékos megjelenése. Elsőnek nézzük a Copy.com új belépőt!

Screen Shot 2013-04-03 at 17.50.34

Amiben különleges a Copy, hogy 5 GB-tal indít, s minden újabb emberért + 5 GB-ot adnak ajándékba. Népes baráti körrel simán több száz gigabyte ingyenes tárhelyet szerezhetünk magunknak.

A felület letisztult, egyszerű. Kliensek windows, mac, linux, illetve iOS, Android platformokra.

+ 5GB mindenkinek.

Másik új játékos Surdoc. Ők 100 GB-ot adnak mindenkinek már regisztrációkor. Egy évre, ha szeretné! Kecsegtető a 100 GB, mobil kliens, s mindenféle földi jó, de valahogy az oldal széteső, a mobil kliens (Android) nem túl szép. Ezeket ellensúlyozza, hogy + 10 GB jár minden ajánlott cimboráért.

Az utolsó versenyző a média fenegyereke, Kim Dotcom gyermeke, a mega. A mega egy nagyon izgalmas résztvevője a felhő játéknak. Ingyenes regisztrációért 50 GB jár, ami bővíthető pénzért, de nincs ajánlgatós játék. S jelenleg még mobil kliensek sem léteznek. Csak weben érhető el hivatalosan a tárhelyünk. Cserébe Dotcom szerint a legbiztonságosabb, s ekörül van a legnagyobb hype.

A Surdoc pedig a tipikus példája a jól hangzik, de nem jól működik konstrukciónak. Ilyenből sajnos sok van. Ez is inkább egy kiragadott példa volt csak. A copy, ha ilyen marad, jó eséllyel backup tárhelynek kiváló lesz. Eddig tetszik. A mega mobil kliens nélkül számomra egyelőre nem életképes, de Kim igérte, hogy érkezik majd hozzá valamikor. Kiváncsi vagyok.


Comments

2 responses to “ingyen tárhelyek újra”

  1. Részemről már nem nagyon kívánok újabb szolgáltatásba lépni, az MS megvett kilóra a 25GB-nyi tárhellyel*. Ugyanakkor Kim szolgáltatása az 50GB-os limittel mégis elcsábított és ha idővel befutnak a 3rd party appok, akkor nem kérdéses, hogy nagy jövő áll előtte.

    Persze csak kipróbálom a Copy.com-ot, itt jegyezném meg, hogy az általad ajánlott SugarSync-et is kb. egy napig használtam, minap mégis életet mentett, mert egy rég elveszettnek hitt anyagot pont oda szinkronizáltam fel 🙂

    1. Na, most találtam meg a kommented a spamek között. Remek akismet…
      Én mindent kipróbálok, s van, ami aztán megy a levesbe. Ez a Copy most elég jó benyomást tett rám, így egy hét távlatából is.