ingyen tárhelyek újra

Már kétszer megemlékeztem arról, hogy melyik ingyen tárhely mire jó, illetve mire használom azokat (1,2).

A mai írás apropója egy kisebb adag új játékos megjelenése. Elsőnek nézzük a Copy.com új belépőt!

Screen Shot 2013-04-03 at 17.50.34

Amiben különleges a Copy, hogy 5 GB-tal indít, s minden újabb emberért + 5 GB-ot adnak ajándékba. Népes baráti körrel simán több száz gigabyte ingyenes tárhelyet szerezhetünk magunknak.

A felület letisztult, egyszerű. Kliensek windows, mac, linux, illetve iOS, Android platformokra.

+ 5GB mindenkinek.

Másik új játékos Surdoc. Ők 100 GB-ot adnak mindenkinek már regisztrációkor. Egy évre, ha szeretné! Kecsegtető a 100 GB, mobil kliens, s mindenféle földi jó, de valahogy az oldal széteső, a mobil kliens (Android) nem túl szép. Ezeket ellensúlyozza, hogy + 10 GB jár minden ajánlott cimboráért.

Az utolsó versenyző a média fenegyereke, Kim Dotcom gyermeke, a mega. A mega egy nagyon izgalmas résztvevője a felhő játéknak. Ingyenes regisztrációért 50 GB jár, ami bővíthető pénzért, de nincs ajánlgatós játék. S jelenleg még mobil kliensek sem léteznek. Csak weben érhető el hivatalosan a tárhelyünk. Cserébe Dotcom szerint a legbiztonságosabb, s ekörül van a legnagyobb hype.

A Surdoc pedig a tipikus példája a jól hangzik, de nem jól működik konstrukciónak. Ilyenből sajnos sok van. Ez is inkább egy kiragadott példa volt csak. A copy, ha ilyen marad, jó eséllyel backup tárhelynek kiváló lesz. Eddig tetszik. A mega mobil kliens nélkül számomra egyelőre nem életképes, de Kim igérte, hogy érkezik majd hozzá valamikor. Kiváncsi vagyok.


Posted

in

by

Tags: