iskolaink.hu

by

in

Valamikor 6 évvel ezelőtt lehetett, amikor felmerült a remek gondolat, hogy szükség lenne egy olyan portálra, ahol iskolák, tanárok értékelhetők. Igazán értékes információk találhatók meg azokról.

Be is regisztráltam a következő domaineket:

 • iskolaink.hu
 • ovodaink.hu
 • egyetemeink.hu
 • tanaraink.hu
 • nyelviskolaink.hu
 • oldalaink.hu

A gondolat az volt, hogy ezek az oldalak kapnak egy olyan motort, ahova a közösség tölti fel a tartalmat. Elindul mindegyik az intézmények alapadataival, majd az ott illetékes emberek/diákok képeket tesznek fel, s leírják, hogy pl. a büfé ehető-e, drága-e, vagy hogy van-e diákoknak wifi, wc tiszta-e stb. Vagyis azokat az információkat, amik tényleg érdekesek.

A fenti domainek láttán Ti si rájöttetek, hogy a cél nem csak a gimnáziumok, hanem minden oktatási intézményre vonatkozott. Illetve egy tanár értékelő, gyüjtő aloldal is bekerült volna a képbe. Tudom, van markmyprofessor oldal már itthon is, de azt hiszem nem nehéz ennél jobbat alkotni. Főleg a túloldalon állva, ismerve a tanári lét majd’ minden apró részletét. Ezekhez természetesen tervben volt egy okostelefon alkalmazás, s még rengeteg ötlet akadt a tarsolyban.

A domainek lejártak. Nem először. De most először döntöttem úgy, hogy nem újítom meg azokat. Sajnos azt látom, hogy nekem az elkövetkező tíz évben nem lesz időm ezt megalkotni. Ha valakit érdekel, s egyelőre jótékonysági alaponEgyenlő arányban osztjuk a későbbi milliókat majd., vagy csak a hírnévért belevágna, szóljon, s még bele lehet csapni a buliba. Persze csak olyan valaki keressen, aki megvalósításban tudna részt vállalni. Esetleg lottó nyertes az illető, s befektetne egy ilyen oldalba, mert megörült a rengeteg pénz láttán. 🙂

Ez a projekt, ha jól csináljuk sokat adhat a magyar oktatásnak, diákságnak. Segítheti, jobbíthatja az iskolákban töltött mindennapokat, kinyithat sok szemet. Aztán az itt felépülő tudásbázis akár később pénzzé is tehető, de ez már nagyon utópisztikus gondolat. Ami biztos, hogy ez a projekt az elején csak az időt, s közvetetten a pénzt viszi.

Nekem pedig már van több ilyen paraméterekkel futó projektem (időt, pénzt viszi), s így ezt úgy érzem feláldozom. Az én napjaim is 24 órából állnak. Gyerekek alszanak, én még ezt a pár sort bepötyögöm, s eldőlök aludni. Holnap Ti olvassátok, s én örömtáncot lejtek, ha a “törlés előtti parkolás” állapotból életre kell hívnom a domaineket.


Comments

3 responses to “iskolaink.hu”

 1. Érdekes ötlet, szívesen támogatnám is, de vajon tényleg működőképes?
  Arccal, névvel felvállalni negatív kritikát nem túl szerencsés dolog, pláne ha ott dolgozik az ember (pl. akad ismerősöm, akinek azért lengették be pár hónapja a fegyelmit, mert FB-n leírta, hogy télen befúj az ablak melletti ujjnyi résen a szél és a fejlesztésre járó diákok kabátban ücsörögnek odabent).

  Szóval egyfelől aggódom, másrészt birizgálja a fantáziámat 🙂

 2. A jó öreg álmok…

  Mennyibe kerülnek 10 évre meghosszabbítani / db? Beszéljünk.

 3. egyszer mindenképpen meg kéne csinálni. egy ideje ugyanezt tervezgetem, csak orvosokkal 🙂 Illetve csatlakozom oxigen kollégához: pénzt dobjuk össze!