kobak.org 2.0 (második rész)

by

in

Tegnap írtam, hogy szó lesz ma a designról. WordPressben gondolkozom. Rengeteg theme (smink, bőr, kihogyszereti) létezik wp-hez. Ezek közül 4 irányvonalat különböztetek meg:

A K2, hemingway, subtle, sandbox mind azért jó témák, mert nem kell alapvetően beletúrni a php kódba. Mindegyik tartalmaz egy styles könyvtárat, s ott lehet különböző css file-okkal a kinézetet kedvünkre formázni. Ezért is kezdtem ezek irányába kacsintani. A Kubricknak nagy előnye, hogy egyszerű felépítésű, s emiatt könnyű szintén alakítgatni, persze ez már igényel valami minimális php ismeretet is.

És akkor nézzük végig darabonként, mi a helyzet:

A K2-tőt szeretem, ismerem, de az az igazság, hogy egy picit unom. Sok olyan lehetőség van benne, amiket nem használok (live archives, aside, stb.), de van pár dolog, amit viszont bele kell szerkeszteni. Egyébként a K2-nek egy nagyon jó, lecsupaszított változata a 281 (Kelt használja).

A subtlet a math.ultimate.hu oldalra tettem fel (amit már megint ellustultam frissíteni). Ennek van nagyon sok praktikus beállítási lehetősége. Pl. a feedburner feed replacementet a téma tartalmazza, tehát nem kell extra pluginnel bajlódni.

Kubrick. Nagyon bele kell túrni ahhoz, hogy olyan legyen, amilyet szeretnék.

Marad a hemingway és a sandbox. Mindkettővel régóta szemezek, s valószínű beleásom magam ezeknek a témáknak is a lelkivilágába. A sandboxal való ismerkedés egyik gyümölcse a blogtxt téma, ami már akkor is “átmenetire” volt tervezve. Csak még az átmeneti időszak hosszát nem döntöttem akkor el. 🙂


Comments

One response to “kobak.org 2.0 (második rész)”

  1. nekem ezek kozul a heminway jon be leginkabb