nikon d40

by

in

nikon d40Nikon kihozta a világ legkisebb és legkönnyebben használható dslr fényképezőgépét. A közel 600 dolláros (120e Ft) tükörreflexes fényképezőgép természetesen nem a (fél)profikat célozza meg. Az átlag fényképész számára viszont gép vásárláskor ott lesz a polcon az eddigi egyetlen elérhető áru dslr. A nikon ezzel a lépéssel lehet, hogy az alsó kategóriában elhódít pár fényképészt a canon elől.

Azt pedig tudjuk, hogyha valaki elkezd összegyüjteni egy márkához objektíveket, vakut, stb., akkor a következő váza is elég valószínű, hogy annak a gyártónak a termékei közül kerül ki. (tudom, rám nem igaz) Teljes specifikációt még nem láttam, a kit objektív nem egy nagy durranás.

forrás: Paul Stamatiou


Comments

10 responses to “nikon d40”

 1. Amikor utoljára néztem DSLR gépeket, akkor még kezdőkitben is 200-nál indultak, így viszont van némi esélyem, hogy ésszerű határidőn belül meglesz a pénz egy ilyenre 🙂

 2. Vérzik a szívem. Szívesen megvenném, de szerintem otthon kiraknának a hóra, ha ezzel állítanák haza.
  A nők soha nem értik az ilyesmit 🙂

 3. Alesi: ismerős…

  Hát, én biztos nem venném meg. Már csak azért sem, mert elhatároztam, hogy ha egyszer DSLR lesz, akkor csak valami komolyabb, amin érzem, hogy jó vétel/csere volt. Egy DSLR gép meg legyen nagy, tekintélyes, és csúnya, én úgy szeretem. 😀

 4. A pixinfo-n már van első teszt: http://pixinfo.com/cikkek/nikon_d40.

  Tetszik, kár hogy a Sony A100-nál olcsóbb gépet nem hozott ki (nekem a régi, “analóg” gépen egy Minolta Dynix 5000 és van hozzá 3 objektívem is, ezt használhatnám a Sonynál, de azA100-as drágállom.

 5. vince Avatar
  vince

  hát ezt én se venném meg…egyszerűen gagyi szerintem!mi az h. nincs fent kijelzőja??nekem ey d50 esem van!az egy sokkal precízebb gép!mindenkinek inkább azt ajánlom!!!

 6. [quote comment=”16130″]hát ezt én se venném meg…egyszerűen gagyi szerintem!mi az h. nincs fent kijelzőja??nekem ey d50 esem van!az egy sokkal precízebb gép!mindenkinek inkább azt ajánlom!!![/quote]

  A 300D, 350D, 400D canonoknak sincs fenn kijelzője. És annyira nem rossz gépek. 300D-t használtam másfél évig, s nagyon szerettem.

  A d40 szerintem azokat célozza meg, akiknek nincs pénze a d50-re, vagy egyéb komolyabb gépre. Nekik meg mindegy, hogy van-e, hol van a kijelző. Kompaktokon egyébként sincs. 🙂

 7. hmm, szoval ez egy jo gep?
  ugyis mostanaban tervezek egy hasonlo (arfekvesu) gep beszerzeset hobbi celjaimra…

  szondod, hogy akkor jo vetel?

 8. [quote comment=”39699″]hmm, szoval ez egy jo gep?
  ugyis mostanaban tervezek egy hasonlo (arfekvesu) gep beszerzeset hobbi celjaimra…

  szondod, hogy akkor jo vetel?[/quote]

  ha belefér, akkor inkább a d40x. Az picit jobb. 🙂

 9. igen, utananeztem (le is olvastam, en nemtom miert, negyvenest lattam ott, nem otvenest)

  azonban hosszas utanaolvasas, tanacskeres utan, inkabb a sima d40, a d40x 30e-vel dragabb, és csak annyival tobb, hogy van benne iso100, meg 10mpixel.

  ennyi penzert mar d40-et kitbe adjak.

  mar ki is neztem, hogy ez lesz almaim fenykepezoje 🙂

 10. Sok örömet hozzá! 🙂