közösségi web számokban #2

by

in

Közel másfél éve írtam egy bejegyzést a különböző közösségi oldalakon levő ismerősök számáról.

Az elmúlt másfél évben egy kezemen meg tudom számolni hány alkalommal léptem be az iWiW-re. Az ismerőseim száma 807-ről 725-re csökkent. Ez azért érdekes, mert ezekszerint közel száz ismerősöm jött rá, hogy nem ismer, vagy ami sokkal valószínűbb, törölte magát az iWiW-ről.

A Facebookon 486-ról 755-re nőtt az ismerőseim száma. Itt valóban nagyobb is az élet az utóbbi időben. Ezenkívül kreáltam a blognak is egy lájkolni való oldalt. Ennek jelenleg 99102 rajongója van:

A Twitteren @kobak néven írogatok, itt 558-ról 903-ra nőtt a követők száma. Továbbra is érdekes, hogy a Twitter még mindig a Facebook előtt jár.

Anno a Flickr képszolgáltatóról is írtam, de amióta lejárt a pro előfizetésem nem igazán jártam arra. A másfél évvel ezelőtti 167-ről 179-re nőtt a cimborák száma.

Tumblr-en 63-ról 109-re nőtt a követők száma. Itt egyébként a weben megtalált érdekességek, képek, videók jelennek meg. Jelenleg az eddig parlagon heverő hodeszka.hu domain alatt üzemel az oldal.

Nem igérem, hogy másfél év múlva újra írok erről, de érdekes volt most visszatekinteni mi történt ezeken a helyeken. A visszatekintés apropója a hétvégi Digitális Pedagógus konferencián tartandó előadásom. Ott mesélek majd a tanári lét, s az Internet, blog, közösségi oldalak használatáról.