LaTeX + google docs

by

in

Ma reggel láttam, s rögtön továbbítottam bodzasfanta twittjét:

Azaz a docs.latexlab.org oldalon belépve google account segítségével LaTeX-be lehet írni, s rögtön fordítani.

Nincs többet szükség telepítésre, lokálba fordításra, idegen gépen alternatíva keresésére, teljesen portable lett a TeX. Bárhol, bármikor elérhető, ha van net. Akár telefonról is megírhatom a következő dolgozat anyagát. Jippi!

Mai nap híre, a hónap eseménye. Eddig nem voltam google docs felhasználó. Most azonban megváltozik a dolog. El is kezdem feltölteni a dolgozatokat, minden iskolai anyagot, hogy simábban elérhessem. Bár eddig is működött a dolog a dropbox segítségével, azonban ezzel még egyszerűbb lesz.


Comments

10 responses to “LaTeX + google docs”

 1. shaark Avatar
  shaark

  Ez nagyon jó, ez most jól jött 😀 Én is egy-két hónapja kattantam rá a Google Docs-ra (mikor kijött az új verziója), nagyon jól lehet most már vele dolgozni.

 2. Lassan tényleg fel lehet költöztetni a dolgokat a felhőbe.

 3. Kösz a tippet, ez most nagyon jól jött, mert épp egy kanadaival együtt kellene létrehoznom egy képletekkel teli levezetést, ami amúgy fájdalmas emailküldözgetés lenne. 🙂

 4. Így valóban egyszerűbb lesz. Aki ismeri a LaTeX-et, annak a legjobb. A többiek meg nem értik minek örülünk. 🙂

 5. Benjamin Avatar
  Benjamin

  Hello!

  A magyar elválasztást is ismeri?

 6. Ha beteszed a magyar babelt, akkor működik.

 7. Benjamin Avatar
  Benjamin

  Köszi! Milyen jó egyébként, hogy vannak olyan igényes középiskolai tanárok, hogy hajlandóak Tex-ben megírni a dolgozatot.

 8. Inkább nem vagyok hajlandó wordben egyenletet csinálni. Randa, s kacifántos. 🙂

 9. Nem véletlen, hogy bevezették. A Google Docs (és általában a Google szolgáltatások) egyik legnagyobb felhasználói bázisa amerikában és nyugat európában pont az oktatási szektor. Ez egy olyan ágazat, ahol sosincs elég pénz, és ahol intenzív együttműködésre, gyakori megosztásra van szükség. Vajon mikor lehet majd a hazai egyetemeken a házi feladatokat Google Docs-ban beküldeni?

 10. kobak Avatar
  kobak

  Én nagyon örülnék, ha itthon is elmozdulnánk ebbe az irányba…