LaTeX + google docs

Ma reggel láttam, s rögtön továbbítottam bodzasfanta twittjét:

Azaz a docs.latexlab.org oldalon belépve google account segítségével LaTeX-be lehet írni, s rögtön fordítani.

Nincs többet szükség telepítésre, lokálba fordításra, idegen gépen alternatíva keresésére, teljesen portable lett a TeX. Bárhol, bármikor elérhető, ha van net. Akár telefonról is megírhatom a következő dolgozat anyagát. Jippi!

Mai nap híre, a hónap eseménye. Eddig nem voltam google docs felhasználó. Most azonban megváltozik a dolog. El is kezdem feltölteni a dolgozatokat, minden iskolai anyagot, hogy simábban elérhessem. Bár eddig is működött a dolog a dropbox segítségével, azonban ezzel még egyszerűbb lesz.

Published by kobak

apa, tanár, geek

10 replies on “LaTeX + google docs”

  1. Ez nagyon jó, ez most jól jött 😀 Én is egy-két hónapja kattantam rá a Google Docs-ra (mikor kijött az új verziója), nagyon jól lehet most már vele dolgozni.

  2. Kösz a tippet, ez most nagyon jól jött, mert épp egy kanadaival együtt kellene létrehoznom egy képletekkel teli levezetést, ami amúgy fájdalmas emailküldözgetés lenne. 🙂

  3. Így valóban egyszerűbb lesz. Aki ismeri a LaTeX-et, annak a legjobb. A többiek meg nem értik minek örülünk. 🙂

  4. Köszi! Milyen jó egyébként, hogy vannak olyan igényes középiskolai tanárok, hogy hajlandóak Tex-ben megírni a dolgozatot.

  5. Nem véletlen, hogy bevezették. A Google Docs (és általában a Google szolgáltatások) egyik legnagyobb felhasználói bázisa amerikában és nyugat európában pont az oktatási szektor. Ez egy olyan ágazat, ahol sosincs elég pénz, és ahol intenzív együttműködésre, gyakori megosztásra van szükség. Vajon mikor lehet majd a hazai egyetemeken a házi feladatokat Google Docs-ban beküldeni?

  6. Én nagyon örülnék, ha itthon is elmozdulnánk ebbe az irányba…

Comments are closed.