egyik legnagyobb változás az életemben

by

in

Ha sikerült a remek bulváros felütéssel felkelteni a figyelmet, akkor most leírom, miért, adtam ezt a címet ennek a bejegyzésnek. Mert ez most van. Nagy lépés volt a házasság, az is, amikor lediplomáztam. Sokminden változott, amikor diákból dolgozó felnőtt ember lettem. A dolgozást persze azóta is többen vitatják. 🙂 Mindenesetre 2005 óta nincs papirom róla, hogy tanulnék.

A gyermekeink születése is hatalmas változás volt. De ezek a változások mind valamennyire kalkulálhatóak voltak, s készültem rájuk. Akartam, hogy úgy legyen. És jó volt. A családunk, gyermekeink, mind-mind nagyon jó dolgok, s azóta is naponta millió örömteli pillanat forrásai. Persze vannak bosszúságok, s apró surlódások. Hol ne lennének, de ezek elhanyagolhatóak a velejáró öröm és boldogsághoz képest.

Ami most történik, azt nem akartam. Nem tartozott a tervezett változások közé. Sokan, akik ismertek, tudjátok, hogy életem első harminciksz évében megittam egy nagyobb család tejadagját. Többszörösen is.

Ez az állítás nagyjából egy hónappal ezelőttig meg is állta a helyét. Azonban valamikor tavaly decemberben éreztem, hogy nem OK a hasamban. Egyébként se vagyok egy hiper egészségbajnok a táplálkozási szokásaimat tekintve, de azért ilyen nem szokott lenni. És addig “teszteltem”, hogy mi lehet a ludas, hogy végül a tej lett gyanakvásom tárgya.

Így elkezdtem elhagyni a tejivást. És most kicsit több, mint egy hónap elteltével azt érzem, hogy jobb lett. Viszont a másik oldalon meg hiányzik a tej. Még meg kell majd próbálnom, hogy hátha a friss tehéntej nem piszkálja annyira a gyomromat. A teába tett kevés tej egyelőre úgy tűnik még belefér a napi tejbevitelembe. A kecsketejet ne ajánlja senki sem. Annak az ízével ki lehet kergetni a világból. 🙂

Az Index a cigiről szokik le, én a tejről. Mindemellett rajta vagyok azon is, hogy ha már változik a táplálkozásom, helyet találjak a zöldség-gyümölcs fogyasztásnak is. Igen, ez a másik dolog, amin sokan megdöbbennek, nem igazán élek növényi táplálékkal.

Nagy változás? Az. Legnagyobb? Talán az eddigi legnagyobb. Új ízvilág. Új ételek, eddig élvezem. De nem egyszerű ez a váltás. S nem jelenti ez azt, hogy most már salátát eszem ebédre, répát ropogtatok napközben, s egy jó gyümölcssaláta örömet okozna. Még messze ez az átalakulás. Talán soha nem is jutok el ide. Azonban elindultam ezen az úton. A cél, hogy ha valaki letesz egy salátát a tányéromra, akkor ne az legyen az első reakcióm, hogy azt a szomszéd tányérjára csempésszem. 🙂

A tej nem rossz. Sőt továbbra is azt gondolom, hogy az egyik legjobb dolog. De úgy tűnik a szervezetem elfogyasztotta az egy életrevaló tejadagját.

Fenti kép a http://www.gotmilk.com/#/health-benefits oldalról van fényképezve.