leopard tapasztalatok

by

in

Benyomásaim két nap intenzív használat után:

 • gyorsabb
 • spaces stabilabb, mint a virtue volt. Bár szegény virtue végét a spaces bejelentése okozta
 • a ventillátor sokkal többször kapcsol be, mint tigeren
 • a dock könnyen testreszabható
 • a mail gyorsabb sokkal, okosabb (a levélpapírok kuka), a widemail plugin teljesen jó
 • clean install után csak a szükséges dolgokat húztam át. elvesztek a network location beállításaim. Nem tudom hol tárolja azokat az apple
 • A dobozba van egy tök felesleges könyv. Inkább ne vágták volna ki azokat a fákat, amikből készült. 2007-ben telepít bárki oprendszert könyvből olvasva az útmutatót?
 • time machine-t nem használtam még
 • stacks tök felesleges
 • ikonok rondák, de majd megszokom, vagy lecserélem őket
 • safari 3 nagyon jó. Már majdnem az a default böngészőm. A tökéletes élményhez be kell kapcsolni a webinspectort. Fejlesztőknek, kiváncsiaknak hatalmas segítség:
  defaults write com.apple.Safari WebKitDeveloperExtras -bool true
  Sajnos a kedvenc SafariTidy pluginem nem kompatibilis, de a PicLens is, s az inquisitor is simán megy.
 • Sorra érkeznek/tek a leo kompatibilis software-ek. Lightroom 1.3, yummyftp 1.7m stb. Mind-mind a 10.5 kompatibilitáson kívül tartalmaz jópár hasznos újdonságot is

Röviden ennyi. Pár dolog megváltozott, az upgrade nem volt bonyolult, az élet pedig szép. 🙂


Comments

2 responses to “leopard tapasztalatok”

 1. ellentmondhatok?
  – gyorsabban bootol. mert van neki egy agya, amibe lementi az előző szessünt, és úgy könnyű. de amúgy a folder megnyitási, kezelési és ikon mozgatási mizériái miatt a gyakorlatban nem gyorsabb, sőt, idegesítőbb.

  – spaces gyengéje, hogy a képernyő oldalait nem tudok aktívvá tenni, így csak akkor tudod rángatni a cuccot ide vagy oda, ha van a kezedben valami. ha nincs, akkor nem.

  – ezt a venti dolgot nem vettem észre.

  – dock rémes. van valami izé, amivel legalább azt el lehetett érni, hogy ez a 3d vacak ne legyen olyan hangsúlyos, hogy az ikonok értékelhetetlenné váljanak.

  – mail lehet, hogy gyorsabb. de hogy nincs benne olvasás visszaigazolás most se, az szégyen. az rss szerintem nem fontos, a todo egy nap után szintén nem, a levélpapírért én ifejezetten büntetést szabnék ki, mind a gyártóra, mind azokra, akik vannak olyan elvetemültek, hogy használják

  – safari 3-mal nem megy a cib bank, nem megy az iwiw, és még sok más se, nem tudom, neked miben jobb, szerintem ugyanaz a félkarú óriás, mint az elődje. lenne bár egy normális macis böngésző végre, akár fizetnék is érte. de nincs. a többi randa. mondjuk a netscape-t próbálom megszeretni, nem rossz, nem rossz.

  – szégyen, hogy még csak most érkeznek, mikor ennyit késett a kiadás. és lássuk be, ez egy béta oprendszer még.

  nem tudom, kiderült.-e, hogy nagyon haragszom az apple-re a leó miatt.

 2. nos, ma 3x installtam újra a leót, aztán beletörődtem, hogy szar. remélem mihamar kijön valami frissítés, mert ez így béta. csak egy példa: nem tudsz permission repairt csinálni, mert úgy írt felül magának fileokat, hogy nem engedi, hibát jelez.

  és még egy: mától firefox 3 használó vagyok. le a safarival.