Maynooth

by

in

Pünkösd hétfőn érkeztem Dublinba, ott várt egy Tacsai, ami elvitt Maynooth városába. Itt az egyetemen került megrendezésre a konferencia.

A konferencián a GeoGebráról beszéltem, itt a prezim, az előadásról:

30-án mielőtt a repülőm elindult haza, volt egy kis időm kalandozni Maynoothban és Dublinban. Dublin egy nagyon kedves kis város, s remek hangulata van. Hál’Istennek remek időm is volt, így kis bőröndömet magam után húzva, elindultam a várost feltérképezni. Dublin összes nevezetessége sétatávolságban van, így nem hoppoltam le-fel egyik városnéző buszra sem. Pedig rengeteg ilyen járat létezik Dublinban, a viking túrától a hagyományos, az emeletes, a vicces, a korhű, s az unalmasig minden elérhető.

Ez volt az első olyan utazásom, amire nem vittem magammal fényképezőgépet. Egyrészt mert a D90-et ha elviszem, akkor viszek objektíveket, akkor azért egy vakut is jó ha magamhoz veszek, s egy állvány is jól jöhet… Így úgy döntöttem, kipróbálom mennyire lehet használható emlékképeket készíteni egy mobiltelefonba épített apró kamera segítségével.

A Nexus S néven futó okostelefonom volt hű társam. Az okostelefonos fényképezésnek egy nagyon nagy haszna van. Ez pedig a képeket azonnal geotagelni tudom, így mindegyik képet szinte méter pontossággal tudom, hogy hol készítettem. A minőség pedig a kompromisszum, amit fel kell vállalni.

Nézzétek meg Ti is a minőséget, amit sikerült kihozni a dologból:

Ami érdekes volt, hogy rengeteg olyan képet készítettem, amit fényképezőgéppel nem csináltam volna meg. Pl. a megdöbbentő tényt, hogy a Liffey folyó partján találtam egy szlovák boltot, benne minden szlovák extrával, vagy a remek lehetőséget olcsó vírusírtásra.