Mennyi?

simple_test

A kérdés a fenti képen: Mennyi 7 + 7 ÷ 7 + 7 * 7 – 7 ?

Az utolsó mondat, miszerint az emberiség 92%-a elrontja ezt az egyszerű feladatot, remélem csak erős túlzás. Tessék rácáfolni! Bízom benne, hogy 92% lesz a jó válaszok aránya.

[poll id=”2″]

Szavazzatok a fent, lássuk mi lesz az eredmény!

És akkor mindenki nullázza lenti a számlálóját! Egy másik gyöngyszem a Facebookról.

no_algebra

Ma biztosan használtatok legalább egy kicsit. 🙂


Comments

11 responses to “Mennyi?”

 1. Mondjuk a blogod olvasói közönsége és az átlagemberek között valszín elég komoly az eltérés, így a 92% tévesztő itt kérdezve sosem fog összejönni 😀

  Facebookon, ami már jóval bővebb merítés a tévesztési arány olyan 30-60% körül szokott lenni (ami szintén egy erős felülreprezentált minta az “elitre” vonakotzólag.

  Ebből következőleg a telejes populációra vonatkoztatva nem tartom elképzelhetetlennek a 92%-os tévesztést, de tényleg meglepően soknak tűnik.

  1. Jogos, hogy itt nem feltétlen csak az átlagemberek vannak jelen. Ennek ellenére erősnek tartom a 92%-os tévesztési arányt.

 2. a 00 es a 08 hogy johet ki vajon?

 3. Na jó, de ugye majd az eredményt is kiteszed és el is magyarázod, miért annyi. 🙂

 4. Miert kellene magyarazni? Ez altalanos iskola, elso-masodik osztalyos tananyag (mi masodikban tanultunk szorzaz/osztast, nem tudom, ma mi a divat), ha jol sejtem, a trukk a muveleti sorrendben rejtkezik.

  1. Van, akinek az általános iskola már nagyon régen volt. ilyen műveleti jeleket meg csak itt lát már nálam a blogon. 😛

   1. Ne is mondd. Péntek délután egy negyed órát gondolkodtam azon, hogy hol rontottam el egy olyan példát, amit el se kellett volna rontani. 🙂

 5. Most épp 91%-on áll az eredményjelző…

 6. Ez a szokásos műveleti jelek sorrend, amibe még jómagam is – bevallom őszintén – belefutok néha. Egész egyszerűen, hiába tanultam meg, és hiába jelentkeztem anno matematikusi szakra, ha valamit az ember nem, vagy ritkán használ, elfelejti. A kisebbik kölök tavaly tanulta ezt, jó volt felidézni.

  Az érdekes módon az egyből beugrott az első ilyen “teszt”-nél, hogy műveleti sorrend, de valamiért az volt bennem, hogy a szorzás/összeadás az erősebb, az osztás/kivonás a gyengébb. Persze ebbenutólag sem találok benne logikát, és már akkor volt bennem annyi, hogy gyorsan utánanézzek (szerencsére).

 7. Nargoth Avatar
  Nargoth

  Felesleges tudni ezt, Google-ba bemásolva kidobja az eredményt 😉

  1. Nyelveket se kell akkor tanulni, hiszen ott a Google Translate! 🙂