napló

Az osztályfőnöki munka segítője és megkeserítője. Most összesítettem kicsit késve a februári hiányzásokat. És ismét kicsit morcos lettem, amikor elém kerültek a kis négyzetek:

Napló - hiányzások

Namost, tudni kell, hogy régen volt késés (első 5 percében megjelent az órának) és igazolatlan (5 percen túl érkezett, vagy egyáltalán nem, s nem hozott igazolást) óra. Három késésből igazolatlan óra lett. Ma pedig minden egyes késő tanuló esetében be kell vezetni, hogy hány percet késett. Eztán az osztályfőnök kerül abba a szerencsés helyzetben minden hónap végén, hogy összeadogathatja a késések minden egyes percét. Ez jó móka, de egy kis négyzetbe kell beférnie a késéseknek, meg az igazolatlan óráknak is. Ez viszont, mint fent is látszik embert próbáló feladat.
Nem éppen a szépírásomról vagyok híres, de ha valaki gyöngybetűkkel ír, annak is össze kell kapnia magát, hogy beférjenek a számok a megfelelő helyekre.

2009 van, a késéses rendelet már régen (tudja valaki pontosan? 1994, 20. § (8) -ben) megszületett, hahó odafent, nem lehetne esetleg olyan naplót gyártatni, amibe ezt rendesen vezetni lehet? Köszönöm.

Ilyenkor elgondolkozik a tanár, hogy egy szép új világban a jegyek, késések, s minden egy nagy iskolai számítógépes rendszerben kerülnek adminisztrálásra, s gyorsan ráébred, hogy ez még bizony várat magára…


Posted

in

by

Tags: