normális?!

Ma reggel az autónkon ezt találtam:

Normális?!

Normális, aki ilyet csinál?! Nem, nem arról van szó, hogy utálom a graffitiseket, mert pont, hogy tisztelem, s szeretem őket. Node ki az a barom, aki autókat fúj össze?! Nem tudok finomabban fogalmazni.

És mi még “olcsón” megúsztuk, mert csak kevés festék ment a karosszériára. Az ablakról meg egy kaparóval le lehetett szedni. A szomszéd autónak viszont az elejére helyeztek nonfiguratív ábrát:

ő rosszabbul járt

Ha valaki ismeri az elkövetőt, adja át üdvözletemet! Üzenem neki, hogy egy csendes percében gondolkodjon el a cselekedetein! Ha úgy érzi nem helyes, amit tett, akkor a jobb oldalsávban talál lehetőséget az autómosás árába való beszálláshoz. Köszönöm.

Published by kobak

apa, tanár, geek

17 replies on “normális?!”

 1. A gefitiseket en is tisztelem, de ezek nem azok, ezek csak nyavajas teggerek, akiket viszont utalok, mivel nincs abban semmi muveszi amit csinal, csak ronagalas.

 2. Vandálok! Nem tudom elfogadni a tagelés ezen formáját. Van az igényes graffiti és van a vandalizmus. Nem értem, hogy mi a jó ebben. Őrültek!

 3. általában akik ezeket csinálják pont semmi közük a graffitihez.. tudnak 1-2 egyszerü tagget.. amitöl ök menök és az legyen ott mindenhol… eszükbe se jut szerintem hogy rossz amit tesznek…

 4. kis buzik, altalaban 15-16evesek, vegre tudtak venni egy filcet (1-2ezer forint) es most nagyon menok lettek “megirtak” nehany autot.

  Regen en is tettem rossz fat a tuzre, de mondjuk ennyire azert nem. Elkapni, megutni. Utana gondolkodnak majd. Addig nem fognak, hidd el. Max evek alatt.

 5. ezek a tagelől olyanok, mint a kutyák. jelzik a területet, amerre jártak.

  semmi közük a graffitisekhez.

  szerintem is 14-16 éves srácok, akik rájöttek, hogy valamit tudnak. fel sem mérik a tettük negatív hatásait… sajnos. 🙁

 6. Nos ezek a srácok csak rongálnak. Szüleim kerítését nem győzzük festeni, annyi ilyet nyomnak rá. Négyszeri újrafestés után sem érik fel ésszel, hogy a falfelületünk nem az ő kedvükre van. Bárcsak elkapnám egyszer, a fejére fújnám, vagy letépném róla a ruhát és az egészet kifújnám rá, hogy mindenki lássa… Nekem ökölbe szorul a kezem, ha a városban meglátok ilyen semmitmondó feliratokat.

 7. Első gondolatom nekem is az volt, hogy dokumentálom, megkeresem őket, s egy kölcsönpitbullal megetetem az ujjaikat, amivel elkövették a dolgot. Aztán lehiggadtam picit. 🙂

 8. Kiváncsi lennék, hogy reagálna az egyik “elkövető”, amikor mondjuk tíz év mulva valamiért idetéved a blogra, s végigolvassa a bejegyzést, meg a kommenteket. 🙂

 9. Én imádom a graffitiket ha nem magántulajdonokra kerülnek. Szerintem tök jó, amit csinálnak. De a tagelésnek is több fajtája van! Vannak a bandák akik a területeiket jelölik meg. És vannak azok akik csak rongálnak! A terület megjelölésben csak annyi jó van hogy így kevesebb a banda háború!

 10. Buksi: én is szeretem a Graffitit randa nagy tűzfalakon sokkal szebbek, mint az óriásplakátok, meg legal falakon, de nem más tulajdonán a tageket.

  Terület megjelölésnek viszont az autók összetagelését nem nevezném, merthogy az nem igazán fix objektum, ami erre alkalmas volna! 🙂

 11. 😀 ez minősíthetetlen, én mondjuk úgy elégsokat tagelek is, de magántulajdonra?… és méghozzá személyautóra? geci… haggyadmár, ezeknek kéne kicsit megtanítani hogy mi hogy van…

Comments are closed.