olvasnivaló

by

in

Pár napja megérkezett a WordPress Buch. Így háromra nőtt azon könyvek száma, amik nem sorolhatók se a szépirodalom, se a regény kategóriába, ennek ellenére illik ismerni, ha valaki hasonó érdeklődéssel bír, mint én.

Frank könyve nagyon alapos, a blog kialakításától egészen a téma, s plugin írásig vezeti az olvasót. Emiatt alapvetően a második felétől kezdtem el olvasni a könyvet. Öröm németül olvasni, mert sajnos az utóbbi időben a németem picit berozsdásodott.

Karácsonyi ajándékba megkaptam a The Google Story című könyvet, ami Brin és Page életművének a történetét meséli el a kezdetektől mostanáig. Nagyon jó sztorik vannak benne, s sokat lehet tanulni abból, hogy az említett két alapító hogyan teremtette meg a ma már megkerülhetetlen céget a semmiből.

A harmadik mihamarabb-időt-akarok-szakítani-az-elolvasására könyv David Allen Getting Things Done című irása. Igen, tudom, hogy eddig nem tartottam sokra a gtd nevű mizériát, de az elmúlt két hét azt az érzetet keltette bennem, hogy megesznek a feladatok. Ki kell alakítanom magamnak egy stratégiát, hogy ez ne történhessen meg. Pár jó ötletet már most is találtam, hogy belelapoztam a könyvbe.

Mindhárom könyv nagyon érdekes, tudtommal egyik sincs magyarul (shame), s kezdeti ismerkedés után mindegyiket csak ajánlani tudom.


Comments

7 responses to “olvasnivaló”

 1. Annyiban módosítanék, hogy David Allen GTD-je létezik magyarul, a címe: “Intézz el mindent! A stresszmentes eredményesség művészete”.
  Bevallom, a 82. oldalon abbahagytam. Rajtam ez nem segít, mert ha valamihez nincs kedvem, akkor azt – hiába minden taktika és technológia – nem csinálom meg…

 2. Hoppá, köszönöm a korrekciót.

  Sajnos én is félek ettől. Ez egyébként most is a nagy bajom, hogy van két-három feladat, amit kerülgetek, ahelyett, hogy belevágnék, s túlesnék rajta.

  Majd írok, én meddig jutottam vele. 🙂

 3. [quote comment=”44497″]A magyar változatról: http://gaba.lenard.hu/2005/11/11/getting-things-done-magyarul-intezz-el-mindent/%5B/quote%5D

  Ezekszerint nem a nincs magyarul, hanem a nincs normálisan magyarul volna a helytálló. Elkeserítő.

 4. Kobak, ne csináld ezt. Nálam ugyan ez a helyzet, bármit csinálok inkább, minthogy megoldjam a problémákat, és ne szorongjak miattuk.

  Mondanám, hogy majd elkérem a könyvet, de ahogy magamat ismerem (meg még a How to be a graphic designer without losing your soul is félig van befejezve) sose olvasom el.

  Apropó, most hogy így eszembe jutott. Előkaparom a HTBGDWLYS-t, és befejezem (talán nem ártana előröl kezdeni), úgy is eléggé aktuális most a circumstances miatt. Meg van egy tipós könyvem, az is angol…és az is nagyon érdekel.

  Here we go. Nyomni kell, nincs más.

 5. Ne töltsd az időt a David Allen könyvel. Nem rossz, de azért annyit nem ér. Szerintem, ha kicsit is érdekel, érdekelt a téma, blogokból mindent megtudtál róla. Úgyis magadnak kell kialakítani mindent, inkább kezdj hozzá. A józan ész sokat segít…

 6. Mindenképpen javaslom, hogy olvasd el a könyvet, különben sosem fogod megérteni, pláne nem elkezdeni a GTD alkalmazását. Pedig nagyon javaslom, nekem igen sokat jelent. Amit a blogokban olvasol, nem ugyanaz, és ha összevissza kiragadsz belőle dolgokat, akkor pont az nem történik meg, hogy az egész öszeáll egy értelmes egésszé.