online account játékosoknak

by

in

Az egyik nagy startup ötletemet írtam le valamikor tegnap a Mediumra. Miért írtam le, s miért nem valósítottam meg? Két oka van. Az egyik, mert azt hiszem mire összeszedném a szükséges csapatot, s eljutnék oda, hogy termék legyen belőle, már lehet, hogy valaki megcsinálja. A másik, hogy hiszek abban, hogy közösen ötletelve akár még jobb dolgot is ki lehet ebből hozni.

Mi az ötlet?

Rengeteget szívtam azzal, hogy feleségem telefonja, s egy iPad 2 Plants vs. Zombies 2 állapotát összehangoljam. Nem sikerült. Ha egy Android tablete lenne, akkor gond nélkül megoldaná a problémát a Play Game Services. Ha az Android telefonját iPhone-ra cserélné, akkor pedig az Apple Game Center lenne ami ellátná a feladatot.

Azonban két különböző platform használata esetén esélytelen a dolgokat összehangolni. Ez nem igaz mindenre, mert vannak olyan alkalmazások, akik már rájöttek erre, s pár gyártó, mint a Rovio vagy a Madfinger Games már kínál saját megoldást a problémára. Ezek hellyel-közzel jók is, de egyik sem tökéletes. Ráadásul a Rovio accountot viszonylag kis eséllyel fogja az EA engedélyezni.

Tehát egy független szolgáltatásra van szükség, mint amilyen az Openfeint volt még az okostelefónia hőskorában. Az egész backend-je a Facebook lehetne, mint a “nagyok” közül az  egyik legnagyobb, de a gyártóktól, s mobil operációs rendszerektől független cég.

Nem mellesleg a Facebook játékok is be tudnának kerülni ebbe a történetbe. Így nem csak a telefon, másik telefon és tablet, de akár Facebook állapotok is szinkronba hozhatóak lennének.

Mi kell hozzá?

Pénz. Najó, kell hozzá egy fejlesztő csapat, akik minden platformra létrehozzák az alkalmazást, API-t a fejlesztőknek. Kell egy jól működő szerver háttér, kell egy jó marketing csapat, akik meggyőzik a fejlesztőket, hogy ezt az API-t építsék be a játékaikba, alkalmazásaikba.

Tehát pénz, sok-sok pénz.

Hova tovább?

Nem csak játékok, hanem más alkalmazások közötti szinkronizációt is támogatni. Az egészet létrehozni, s eladni a Facebook-nak.

Zárszó

Ha valaki megcsinálná a dolgot, akkor azért szóljon, megadom a számlaszámom. 🙂


Comments

One response to “online account játékosoknak”

  1. Facebookot ilyen célra el kellene felejteni, szerintem ez a mobil platform őrület is nyomasztó, tessenek játszani ingyen a neten egyszerű böngészőben 😉 Remélem a Firefox OS kap elég teret és tud trendivé lenni. Mert amit az Apple, Facebook és a Google művel velünk felhasználókkal több, mint nyomasztó…