on{x}

by

in

Egy izgalmas próbálkozás a Microsoft részéről. Kreáltak egy weboldaltérdekes döntés, hogy az onx.com nem az MS tulajdona, hanem inkább a saját .ms végződést használják, s egy Android alkalmazást. Az érdekes az, hogy remek ötletet hoztak össze egy hatalmas baklövéssel kombinálva.

Alapul vették az ifttt remekül működő “recept” rendszerét, s nem különböző webes alkalmazásokat kötöttek egymásba, hanem napi rutinfeladatokat. Azaz az oldalra felmenve kreálhatsz szabályt vagy válogathatsz a már meglévőkből. Pl. amikor beérek a munkahelyre, akkor kapcsoljon ki a GPS, álljon le az endomondo, posztoljon a twitterre, s induljon a wifi, meg kapcsolódjon a telefon a bluetoothos kávéfőzőhöz, s készítse el a reggeli forró nedűt… Najó a vége még kicsit futurisztikus, de nem kell sokat várni, s valóság lesz. Viszont értitek mi a lényege az alkalmazásnak.

És itt jön az öngól. Tudjuk mindannyian, hogy a Microsoft és a Facebook közel állnak egymáshoz. Ez még nem is baj, de amikor egy alkalmazásba csak Facebook segedelmével lehet bekerülni, az már bajos tud lenni. Főleg, ha az egy Android alkalmazás. Vagyis egy olyan platformon, ahol Facebook azonosítóval nem biztos, de Google Accounttal biztosan rendelkezik mindenki nem okos döntés az előbbit erőltetni.

A fenti kép az alkalmazás review oldaláról származik. Szomorú. Jó ötletet ilyen aprósággal elrontani…