osx x86

by

in

Nem tehetem meg, hogy ne tegyek említést erről a csodáról! Mac OSX működik x86-on! Persze ez még nem teljesen hivatalos, de megy.

Sokat gondolkoztam egy ibook, vagy egy powerbook vásárlásán, de marha drágák. Aztán olvastam ezeket a híreket az osnewson, meg a hupon, s úgy döntöttem, hogyha eddig kimaradt az életemből a ppc, akkor most már ezen nem is kell változtatni. Ezért is döntöttem a T42 mellett.

Az azért egy kicsit zavaró, hogy elvileg az sse3-mat támogató processzorokon (a dothan magos pentium m csak sse2-őt támogat) megy az oprendszer, de már írtak különböző patcheket, ami sse2-őt támogató processzorokra is használhatóvá teszik az OS-t.
Már csak türelem kell, hogy kiadják hivatalosan is a dolgot, s akkor búcsút lehet mondani az ablakoknak. 🙂

Aki esetleg nem tud már várni, annak ajánlom az osx86project weboldalát, ahol majd’ minden megtalálható az OSX x86-on való telepítéséről, futtatásáról, stb.

Mivel az asztali gépemben athlon xp van sima sse-vel, a laptopomon meg pingvin a legális(!) angol(!) windows mellett (ezt rajta kell hagyni, mert így hivatalos a gari…no, meg ezt kell tanítani a suliban), így én még várok…bár szívesen kipróbálnék, mgnéznék valahol egy intel p4-en futó tigrist…


Comments

2 responses to “osx x86”

  1. humberto Avatar
    humberto

    semmit nem értek

  2. nem baj, van aki igen. 🙂