podcast #8 – franciázzunk!

AkhenatonBori alszik, dh internet most épp van, feltoltam a 8. podcastot.

A mostani podcast ismét a hiphop világába kalauzolja a kedves hallgatót. Azon belül is két előadóval ismerkedhettek meg. Az első pár dal előadója Akhenaton. Az ő nevéhez fűződik pl. a taxi című film zenéje. Most jobban utánaolvasva láttam, hogy filmet írt és rendezett is. 🙂

A zenék egyébként kis hugomtól kerültek hozzám, s máig nem tudom melyik album (itt az összes, ha valaki meg akarna lepni velük, akkor csak bátran! :-)), ennek ellenére azonban ott van az iTunes libraryban.

Az utolsó két dal előadója a francia hiphop egyik leghíresebb és legnagyobb alakja Mc Solaar. Prose Combat albuma volt az, ami megszerettette velem az egyébként rondának tartott francia nyelvet.

Mindenkinek jó zenehallgatást!

Published by kobak

apa, tanár, geek

5 replies on “podcast #8 – franciázzunk!”

  1. Igen jó ízlése van kedves hugodnak 🙂 Bár a francia vonal eléggé távol áll tőlem, de figyel itthon egy dvd, IAM nevű előadó Marseilles-i koncertje, az nem rossz matéria.

  2. köszönöm a bókot! 😉
    most megnéztem az összes albumaikat, s sztem a Meteque Et Mat album lehet. Ugyanis a 11es tuti az Americano :)) es a Cosca-val kezdődik. a többit még nem azonosítottam, de majd ha jobban kiművelem magam a francia nyelvben, beszámolók a tartalmáról is 😉

  3. tegnap óta minimum 4szer végig ment.. sztem ez sok mindent elárul.. nagyon jo.. mondjuk az én szivemhez mindig is a hip-hop állt a legközelebb.

Comments are closed.