podcast #8 – franciázzunk!

by

in

AkhenatonBori alszik, dh internet most épp van, feltoltam a 8. podcastot.

A mostani podcast ismét a hiphop világába kalauzolja a kedves hallgatót. Azon belül is két előadóval ismerkedhettek meg. Az első pár dal előadója Akhenaton. Az ő nevéhez fűződik pl. a taxi című film zenéje. Most jobban utánaolvasva láttam, hogy filmet írt és rendezett is. 🙂

A zenék egyébként kis hugomtól kerültek hozzám, s máig nem tudom melyik album (itt az összes, ha valaki meg akarna lepni velük, akkor csak bátran! :-)), ennek ellenére azonban ott van az iTunes libraryban.

Az utolsó két dal előadója a francia hiphop egyik leghíresebb és legnagyobb alakja Mc Solaar. Prose Combat albuma volt az, ami megszerettette velem az egyébként rondának tartott francia nyelvet.

Mindenkinek jó zenehallgatást!


Comments

5 responses to “podcast #8 – franciázzunk!”

  1. Igen jó ízlése van kedves hugodnak 🙂 Bár a francia vonal eléggé távol áll tőlem, de figyel itthon egy dvd, IAM nevű előadó Marseilles-i koncertje, az nem rossz matéria.

  2. És az enyémmel mi van? 😉

  3. Üsse kavics, legyen 😀

  4. köszönöm a bókot! 😉
    most megnéztem az összes albumaikat, s sztem a Meteque Et Mat album lehet. Ugyanis a 11es tuti az Americano :)) es a Cosca-val kezdődik. a többit még nem azonosítottam, de majd ha jobban kiművelem magam a francia nyelvben, beszámolók a tartalmáról is 😉

  5. tegnap óta minimum 4szer végig ment.. sztem ez sok mindent elárul.. nagyon jo.. mondjuk az én szivemhez mindig is a hip-hop állt a legközelebb.