reális ár

by

in

Kapok holnap “kölcsön” egy tanítványt. Amikor megtudtam, hogy mennyiért tanítja a kollega, egy picit meglepődtem. Természetesen ilyenkor én is ugyanazon az áron tanítom.

Gondoltam felteszem Nektek a kérdést, hogy ki mit tart reális árnak a következőkre:

 1. gimnazista magyarul
 2. gimnazista angolul/németül (kéttannyelvű iskolák pl.)
 3. főiskolás/egyetemista

okítása matematikára 60 perces egységben. Köszönöm. Ja, és szándékosasn nem mondom meg még egy darabig, hogy mennyiért tanítok én, s hogy mennyiért tanítom a “kölcsön tanítványt”. 🙂


Comments

13 responses to “reális ár”

 1. annyit elarulhatnal, hogy Te tobbert v, kevesebbert mint a kollega?

 2. [quote comment=”24079″]annyit elarulhatnal, hogy Te tobbert v, kevesebbert mint a kollega?[/quote]

  Van egy gyanúm, hogy kevesebbért. Persze ez a következtetés lehet a a 2 órás alvás okozta akut elmezavar egyik jele is 🙂 (meg a fogalmazókézség teljes hiánya).

  Én ugyan nem vagyok expert a témában, de angolt ismerősöm (washingtonban született feka srác, ennek ellenére gyönyörű angollal) pl. 4500 körül vállal (havernak). Matekról nem nyilatkozom, jelentkeztem már úgy suliba, hogy “Keziccsókolom, van olyan szak ahol nincs matek? Igen? Na azt a papírt kérnémszépen.” Bár ezt itt nem biztos, hogy reklámoznom kéne 🙂

 3. nyelvórában tudnék tippelni, de matekban sajna nem nagyon. 3000 alatt nem biztos, hogy angoltanár moccanna.

 4. hat, ha jol emlexem, akkor ugy 95 tajekan erettsegin valo atlokodes szandekaval tanitottam egy csajt matekra, es akkor volt vagy 1000 penz egy ora. ahhoz kepest a 3000 nem sok, bar nem keves, ha sok ora kell valakinek…

 5. 2500 ft-ra tippelnék

 6. Én angolra 800-ért jártam kb. 2 éve. Hozzáteszem, hogy ez vidéken történt – Bp-hez képest 😀
  Látva a korábbi hozzászólásokat, ez bizonyára nem volt reális, de tényleg ennyi volt!

 7. szpecnaz Avatar
  szpecnaz

  Hát angol 1 óra és nem 45 perc, legyen 3.200-3.500 forint…magyar gimi oktatás….1.500-2.500 forint…fősulisoknak oktatás….3.000-4.000 forint között….

 8. 2000, mindenre, esetek jelentős részében ennyit szoktak kérni, de szerintem ez is sok 🙂 Habár ahogy a tanárok keresnek Magyarországon… (szegény kobak 😛 )

 9. Az egyes kategória 3600 Ft körül lehet (1 ft/mp), a többire nem merek tippelni :). Egyébként hány különórád van hetente?

 10. off/ kijött az új WP (2.1) 🙂 /on

 11. Ch®IsDrY Avatar
  Ch®IsDrY

  Üdv, nem gondoltam volna hogy matematikáért (logika) manapság ennyit kérnek… s kapnak… A nyelvtanulás sem olcsóbb -a japán tanár sem olcsóbb, dél-kóreai pláne… S mennyire bonyolult dolgokról van szó, kvantumfizikai matematika?

 12. Mindenkinek:

  Nos, az ár, amit a tanítvány fizetett volna, ha eljön (végül nem jött el), az 7/5-szöröse az én általam eddig elkértnek. 2500-at szoktam volt kérni én. Most már akkor gondolkozom a háromésfélre emelésnek.

  Köszönöm szépen a véleményeket.

 13. Velem jellemzően az szokott történni, hogy amikor árajánlatot adok – nem oktatásról van szó – akkor rendesen alulértékelem az elvégzendő munka értékét és a végén – még ha csak közvetve is – én járok rosszul. Ne légy rest, emeld az árat, ha belefér és nem tartod etikátlannak a magad részéről! 😀