Smaller – webfejlesztők kis barátja

by

in

A Smaller egy egészen egyszerű célalkalmazás minden webfejlesztő számára. Aki css, vagy javascript írásába fog, az a könnyebb áttekinthetőség érdekében azt kommentálja, de legalábbis szépen ellátja szóközökkel, esetleg behúzásokkal, hogy azt mondjuk egy héttel a projekt leadás után is el tudja olvasni, ha kell, javítani lehessen benne.

Egy egyszerű div pl. így néz ki nálam olvasható formában:


.szines{
    background-color: red;
    color: green;
}

Így viszont tömören:


.szines{background-color:red;color:green;}

Ezzel rengeteg “felesleges” space-t, sortörést távolítottunk el a kódból, ami által az egész css sokkal kevésbé átlátható, viszont a méretcsökkenés miatt gyorsabban töltődik be.

A Smaller alkalmazás lényege, hogy ezt a konverziót egyszerű maces drag’n’drop módon végrehajtja. Nem kell gondolkozni, parancssorban turkálni. Kényelmes, egyszerű, szép megoldás.

Chen Luo pár screenshotot is közölt az alkalmazásról a weboldalán, bemutatva a program egyszerű használatát:


Indítás utáni képernyő


Betöltött css és js fájlokat könnyen tudjuk rendezni, újakat behúzni, vagy a nemkívántakat eltávolítani.


És pár kényelmes beállítási lehetőséget is tartogat számunkra az alkalmazás.

És Chen Luo, a Smaller készítője rengeteg lehetőséget kínál arra, hogy még a potom 15 dollárt is megspóroljuk az alkalmazásért, ha tetszett a 30 napos próbaváltozat. Amennyiben valaki blogol róla — mint én is mostMár írt is Chen, s elküldte az ingyen licencemet — akkor ingyen licencetkaphat. Ezenkívül 30% kedvezményt lehet igénybe venni twitteren egy rövid reklám twitt kiküldésével.


Comments

2 responses to “Smaller – webfejlesztők kis barátja”

  1. Visszafele tud konvertalni? 🙂 mert szep szep hogy igy gyorsabban betoltodik, viszont sokkal nehezebb megtalalni benne igy egyket dolgot, konnyeben atsiklik az ember szeme azon amit keres. Az lenne jo ha vmit editalni kell akkor kapasbol elotte visszalehetne konvertalni..

    1. Ennél triviálisabb megoldás, hogy tartasz egy .min.css fájlt, amit oldalbetöltéskor behúzol, s az eredeti meg ott van simán mellette, amit tudsz editálni, s mindig le tudod konvertálni a .min.css fájlt belőle.