Smaller – webfejlesztők kis barátja

A Smaller egy egészen egyszerű célalkalmazás minden webfejlesztő számára. Aki css, vagy javascript írásába fog, az a könnyebb áttekinthetőség érdekében azt kommentálja, de legalábbis szépen ellátja szóközökkel, esetleg behúzásokkal, hogy azt mondjuk egy héttel a projekt leadás után is el tudja olvasni, ha kell, javítani lehessen benne.

Egy egyszerű div pl. így néz ki nálam olvasható formában:


.szines{
    background-color: red;
    color: green;
}

Így viszont tömören:


.szines{background-color:red;color:green;}

Ezzel rengeteg “felesleges” space-t, sortörést távolítottunk el a kódból, ami által az egész css sokkal kevésbé átlátható, viszont a méretcsökkenés miatt gyorsabban töltődik be.

A Smaller alkalmazás lényege, hogy ezt a konverziót egyszerű maces drag’n’drop módon végrehajtja. Nem kell gondolkozni, parancssorban turkálni. Kényelmes, egyszerű, szép megoldás.

Chen Luo pár screenshotot is közölt az alkalmazásról a weboldalán, bemutatva a program egyszerű használatát:


Indítás utáni képernyő


Betöltött css és js fájlokat könnyen tudjuk rendezni, újakat behúzni, vagy a nemkívántakat eltávolítani.


És pár kényelmes beállítási lehetőséget is tartogat számunkra az alkalmazás.

És Chen Luo, a Smaller készítője rengeteg lehetőséget kínál arra, hogy még a potom 15 dollárt is megspóroljuk az alkalmazásért, ha tetszett a 30 napos próbaváltozat. Amennyiben valaki blogol róla — mint én is mostMár írt is Chen, s elküldte az ingyen licencemet — akkor ingyen licencetkaphat. Ezenkívül 30% kedvezményt lehet igénybe venni twitteren egy rövid reklám twitt kiküldésével.


Posted

in

by