sorozatok – meglepetések és csalódások

Spoiler alert! – olyan dolgok derülhetnek ki, amit még nem akarsz tudni!

Kedvenc sorozatom a Numb3rs unalmasan indult. Azzal, hogy Charlie nem dolgozhat az FBI-nak a 4. évad végi nagy igazságérzete miatt nemhogy érdekesebbé nem tette a dolgot, de inkább unalmassá süllyesztette az eddigi epizódokat. Mondom ezt, hogy az utolsó kettőt még nem volt alkalmam megtekinteni. Még látok esélyt a javulásra. 4 év sikertörténet után csak nem teszek le róluk. A harmadik évad finálé, negyedik évad nyitó epizódot azonban azóta se tudták túlszárnyalni.

A Terminator egyre bénább. Tavaly nagy rajongóvá váltam, idénre kaotikus, rengeteg új szereplő, mindenki utazgat vissza a jövőből. John béna, Cameron félreprogramozódik, aztán megjavul. Összevissza, céltalan, hiányzik az egészből az ív, a cél. Pedig a potenciál benne van, s az első évad nekem nagyon tetszett. Talán összeszedik még magukat, de a legutolsó rész a teljes csalódással volt egyenlő.

A Heroes szárnyal. Első évad szerintem fergeteges volt, a második elment, de nem volt túl jó. A harmadik pedig szerintem kezdi megközelíteni az első évad színvonalát. Sylar megjobbodása, a Petrelli család mama-papa viszálya izgalmas lehet még. Csak itt is vigyázni kell, hogy ne essenek szét, mint terminatorék.

A két rajzfilm közül már csak egyet követek. A Simpsonst egyelőre hanyagolom (nem köt már le), a Star Wars viszont nekem tetszik. A film se volt rossz, s kellemes kikapcsolódás, ötletesen megcsinált epizódokkal a sorozat. Ajánlom.

A nagy meglepetést pedig a végére hagytam, ez pedig a Knight Rider. Eddig háttérben ment, amikor dolgoztam. A mostani Halloween epizód, viszont ötletes volt, eredeti volt, s messze porba alázta a terminatort (igen, ez talán az idei legnagyobb csalódás). Zoe “Save the cheerleader, save the world!” felkiáltása a halloween jelmezben pedig a hét idézete lenne, ha sorozatjunkiesra akarnám venni a figurát.

Röviden ennyi, ha lesz megint háromnegyed óra szerelni való időm (épp egy ismerős PC-jét szedtem darabokra, miközben elkezdtem nézni a mostani Knight Ridert, aztán meg folytattam Knight Rider nézése közben a PC szétszedést), akkor a további Numb3rs következik, de azért picit aggódom a “sorozatom” miatt.


Posted

in

by