sorozatok – meglepetések és csalódások

by

in

Spoiler alert! – olyan dolgok derülhetnek ki, amit még nem akarsz tudni!

Kedvenc sorozatom a Numb3rs unalmasan indult. Azzal, hogy Charlie nem dolgozhat az FBI-nak a 4. évad végi nagy igazságérzete miatt nemhogy érdekesebbé nem tette a dolgot, de inkább unalmassá süllyesztette az eddigi epizódokat. Mondom ezt, hogy az utolsó kettőt még nem volt alkalmam megtekinteni. Még látok esélyt a javulásra. 4 év sikertörténet után csak nem teszek le róluk. A harmadik évad finálé, negyedik évad nyitó epizódot azonban azóta se tudták túlszárnyalni.

A Terminator egyre bénább. Tavaly nagy rajongóvá váltam, idénre kaotikus, rengeteg új szereplő, mindenki utazgat vissza a jövőből. John béna, Cameron félreprogramozódik, aztán megjavul. Összevissza, céltalan, hiányzik az egészből az ív, a cél. Pedig a potenciál benne van, s az első évad nekem nagyon tetszett. Talán összeszedik még magukat, de a legutolsó rész a teljes csalódással volt egyenlő.

A Heroes szárnyal. Első évad szerintem fergeteges volt, a második elment, de nem volt túl jó. A harmadik pedig szerintem kezdi megközelíteni az első évad színvonalát. Sylar megjobbodása, a Petrelli család mama-papa viszálya izgalmas lehet még. Csak itt is vigyázni kell, hogy ne essenek szét, mint terminatorék.

A két rajzfilm közül már csak egyet követek. A Simpsonst egyelőre hanyagolom (nem köt már le), a Star Wars viszont nekem tetszik. A film se volt rossz, s kellemes kikapcsolódás, ötletesen megcsinált epizódokkal a sorozat. Ajánlom.

A nagy meglepetést pedig a végére hagytam, ez pedig a Knight Rider. Eddig háttérben ment, amikor dolgoztam. A mostani Halloween epizód, viszont ötletes volt, eredeti volt, s messze porba alázta a terminatort (igen, ez talán az idei legnagyobb csalódás). Zoe “Save the cheerleader, save the world!” felkiáltása a halloween jelmezben pedig a hét idézete lenne, ha sorozatjunkiesra akarnám venni a figurát.

Röviden ennyi, ha lesz megint háromnegyed óra szerelni való időm (épp egy ismerős PC-jét szedtem darabokra, miközben elkezdtem nézni a mostani Knight Ridert, aztán meg folytattam Knight Rider nézése közben a PC szétszedést), akkor a további Numb3rs következik, de azért picit aggódom a “sorozatom” miatt.


Comments

7 responses to “sorozatok – meglepetések és csalódások”

 1. no offense, de rögtön az első sorban egy ekkora spoilert azoknak, akik itthon követik a sorozatot 🙁 még fel sem fogtam, hogy HÉ NE OLVASS MERT SPOILER, már simán végigolvastam a harmadik sort is

 2. @thingol: Jogos, bocs. 🙁 Betettem utólag. Hol tart itthon a sorozat egyébként?

 3. nem csoda, hogy nincs időd semmire ennyi sorozat mellett.. 😛

 4. bonobó Avatar
  bonobó

  Te komolyan ennyi sorozatot nézel??? És ilyeneket???
  A Maffiózóknál, és a Sírhant műveknél jobbat úgysem lehet csinálni.

 5. @zsu: Kedden megyek be Deák Térre dolgozni. Útközben egy terminator, vagy heroes lemegy, ha nagyon beáll az alagút, akkor mindkettő. Knight Rider háttérben megy, ha valami ilyan munka van, ami mechanikus, nem igényel gondolkodást.

  A Numb3rs az egyedüli közösen nézős, rendes “itthoni” sorozat. Ja, a star wars 20 perces, fürdés közben ideális darab. 🙂

  Így az effektív munkából egyedül a Numb3rs vesz el időt, de mint látod, azzal el is vagyok két hetet maradva. :-p

 6. Én már csak az élő sportesemények miatt fizetek elő a tévére. Amennyi időnk van tévézni, az mind letöltött sorozat, és film.
  Kés-alatt? mi ezt kezdtük el nézni. iszonyat jó.
  És kezdődik a Dexter2 szinkronosan…

 7. JagelloZ: ha valami fontos van, át lehet menni szomszédhoz, haverokhoz, stb 🙂