Barner screen glasses

szemüveges lettem

by

in

Nem igaziból. Vagyis mégis. Szemüvegben ülök most is, amikor ezt gépelem. Mert védem a szemem.

És most ne azt képzelje bárki, hogy valami speckó búvár és/vagy munkavédelmi okuláréban ölök a gép előtt, bár valószínűleg akkor nem azt a kritikát kaptam volna feleségemtől, hogy úgy nézek ki, mint Harry Potter.

A Kickstarter tele van használhatatlan hülyeségekkel, de azért akad néha rajta egy-egy kincs. Igen, ilyen pl. a nemrég dicsért Labfresh is. Van még pár kedvelt Kickstarter termékem, pl. a Larq vagy a Solo kulcs.

február 26-a óta használom

Most, hogy már eltelt egy hét, ki is alakult róla a véleményem. Ami röviden annyi, hogy nem ülök már monitor elé nélküle. Főleg az esti órákban.

Igen, a laptopok, telefonok, tabletek tudnak már olyat, hogy elsárgítják a kijelzőt, így a kék fényt meg tudják szűrni. Valahogy ez mégsem volt elég.

Az utóbbi egy évben messze többet ültem monitor előtt, mint amennyit cipő volt a lábamon. Napi 10-12 óra képernyő bámulás azt eredményezte, hogy elfáradt a szemem. Nem is feltétlenül csa a nap végére, sokszor már délutánra is. Ráadásul az alvásomból kezdett egyre jobban kopni a mélyálom szakasz. A karantén időszakban ez egy jól látható trend volt.

Amióta a Barner szemüveget hordom, mindkettő jobb lett. A mélyalvás aránya sokkal jobb (Withings órával nézem, nem valami pro eszközzel), s kevésbé fárad el a szemem a nap végére. Biztosan van benne egy placebo hatás. Ez kétségtelen. Ezzel együtt azt gondolom, hogy ha már egy kicsit is jobb lett tőle a közérzetem, nem fárad vagy úgy érzem, hogy nem fárad annyira a szemem, akkor már megérte.

Számtalan helyen lehet olvasni a kék fény és annak hatásairól. Nem mennék bele ezeknek az elemzésébe (utánaolvastam több helyen is), az egészet személyes oldalról közelítem meg. Nekem úgy érzem jobb lett tőle. Megosztom, ha Neked is van ilyen problémád, érdemes elgondolkodni egy kékfény szűrős szemüvegen. A Barner, ami mellett én döntöttem, csak egy a rengeteg elérhető alternatíva között. Egyébként ha Barner, akkor van 10% kedvezményed, ha lenti linkre kattintasz.

Itt sem minden rózsaszín azért! Nem, mert kék keretet választottam. 🙂 Szóval, ami kellemetlen, hogy a hét végefelé az orrnyergem elkezdte megérezni, hogy folyamatosan jelen van ott valami, ami eddig nem volt. A szemüveg maga nem nehéz, de nem vagyok szokva ahhoz, hogy szinte folyamatosan legyen a szememen valami. Napszemüveget szoktam hordani, de azt fel-le pakolom, s nincs 10-12 órán át naponta szinte folyamatosan a szememen. Ezt még szoknom kell azt hiszem. Vagy reménykedni, hogy normalizálódik a világ és nem mindent egy monitoron keresztül fogok majd szemlélni…

Ezen a linken pedig kaphatsz 10% kedvezményt. Ezt a bejegyzést önszántamból írtam, a szemüvegért ráadásul még fizettem is.