t-wiw (update)

by

in

Múlt:
Még régen, a wiw-iwiw átalakulás tájékán sokaltam be egy időre. Ekkor a saját magam törlésén is elgondolkoztam. Ebben egyébként gaba írása igencsak megerősített. Azonban végül mégis maradtam.

Jelen:
Megvette a T csoport a wiw-et. OK. Ez még szerintem nem volna baj. Ha visszaemlékszik bárki, akkor észreveheti, hogy a T-logó nem most került ki a wiw oldalára. Tehát nem új, eddig vadidegen emberek kezébe került a dolog. Sőt, amennyire én tudom, az iwiw üzemeltetését (hardverek, hosting) ők végzik, végezték. Azaz, ha akartak volna, akár eddig is visszaélhettek volna az adatainkkal.

Más kérdés, hogyha törlöd Magad, akkor mi történik. Törlődsz. Ismét gaba írására hivatkozok, ahol olvasható, hogy valóban törlődik az acc egy törlés esetén. OK, de mi van a mentésekkel. Ha paranoias vagy, akkor a sima törlés nem segít, megmaradsz a backupokban.

Ezekután döntse el mindenki, hogy törli-e magát, vagy sem! Én átgondoltam, s egyelőre még maradok.

Még egy adalék és érdekes olvasnivaló Konrád írása: értéked 1000 Ft. Ez persze nem hiszem, hogy bárkit is befolyásolna abban, hogy törli-e magát, vagy semi. Persze nem árt erről is tudni. 🙂

Jövő:
Két út áll a wiw előtt.

Egyik a mefi által elég sötétre festett jövő. Említi a g-portal, meg a chat.hu sikeres oldalak mára szinte teljes eltűnését. Megemlíteném itt a freemail.hu-t is.

A másik ennél jóval pozitívabb lehetőség, ha a T-szolgáltató kihasználja az oldalban rejlő lehetőségeket, akkor nagyon jó dolgot lehet belőle kihozni.

Persze ehhez elsőkénnt tisztázni az adatvédelmi dolgokat. Aztán felturbózni a wiw-et a jelenlegi formájában. Innentől kezdve minden felhasználó boldog lenne. Vége lenne a nagy elégedetlenségnek. Ezután össze lehetne kapcsolni már meglévő szolgáltatásokat (pl. freemail – wiw), ami mindkettő előnyére szolgálna.

Meglátjuk melyik lesz. Esetleg marad minden így, ahogy van. Egy biztos, nem szabad, hogy a hír elrontsa a háromnaposhétvégénket!! 😉

update:

iWiW gépház az eladás után se szokott le a blogolásról (ez jó!), s mindenki megnyugtatására egy rövid blogbejegyzés íródott ma a következő linkkel: http://origo.hu/techbazis/internet/20060430iwiw.html


Comments

2 responses to “t-wiw (update)”

  1. Törzsmókus Avatar
    Törzsmókus

    háát… a frímél oly vacak h inkább ne kapcsolják össze a wiwvel!
    az a mázlijuk rózsaszínéknek h a wiw túl jó ahhoz h *miattuk* otthagyjuk

  2. Hát azokat, akik ma is freemailt használnak én igazából nem értem. A tárhely nulla, a bereklámozott 1gb-ért meg fizetni kell. gmail, yahoo meg csakúgy osztogatja a tárhelyet.