Tom Sawyer az ötletgazda

Nem irodalmi ajánlót kezdek írni, csak emlékeztetnék a kiváló ötletre, ahogy Tom megoldotta a kerítésfestés problémáját. Nos, a nagy internetes oldalak is rájöttek erre a módszerre.

A google indított az image labeler játékkal. Itt a felhasználók egymással versenyezve adhatnak cimkéket, tageket a képeknek. Ezt aztán a google valószínűleg beépíti majd később a keresésbe. Ezzel sokat pontosítva a képkeresésen.

forrás: webizen, mefi

Hasonló “játékot” indított a technorati is. Az övéké mondjuk inkább kollektív szemétszedésnek mondható, de szintén a címbeli figura módszerét alkalmazzák. A technorati popular oldalán a spam szagú tageket, cimkéket kell megkeresni. Azokat pedig jelenteni. Ezzel nem (csak) a technoratinak lesz jó, hanem az egész blogger közösségnek.

forrás: 5thirtyone

Published by kobak

Koren Balázs, apa, tanár, geek. Ebben a sorrendben. Többnyire. A blogon többnyire ezekről a kalandjairól ír. Apaként, tanárként hogy lehet zöld ágra vergődni az oktatásban a digitális eszközökkel. Máskor pedig utazásról, sportokról, vagy egyéb őrült hobbijáról írogat.