tumblr

by

in

Múlt héten megismertettem osztályomat az általam leghasznosabbnak tartott weboldalakkal/szolgáltatásokkal. Volt estiskola, indabirodalom, flickr, twitter, facebook, last.fm, meg tumblr. Azt hiszem nem hagytam ki semmit. A lényeg azonban az utolsón van, amim nekem már régóta van, s ha nem beszélek róla a diákjaimnak, akkor el is felejtem, hogy létezik.

Eddig a kobak.tumblr.com eddig csak amolyan webes szemetesláda volt, amibe belementek innen a bejegyzések, flickr fotók, meg videók, meg minden egyéb. Magyarul nulla értelme volt létezésének, hiszen ugyanez fut már jó ideje a friendfeeden, s a kobak.eu oldalakon is. A tumblr-nek ennél több értelme van.

A tumblr az, ami ide kevés, vagy értelmetlen. Bookmarkokat már régen nem használok böngészőben, azok a del.icio.us oldalon tárolódnak. Azonban van, ami oda is kevés, mert nem hiszem, hogy később keresném még. Mi legyen akkor a Tschoppynél tegnap látott xzibit videóval? tumblrre vele!!
Azaz mennek a láttam egy jó videót, meg a tetszett egy kép, nézzétek meg fellángolások. Mindez pedig egyszerűen, gyorsan. Hihetetlen, hogy ezt eddig hanyagoltam.

Aki pedig nem követné a tumblr oldalam, az kapja a jóságokat a twitteren, onnan pedig a facebookon. Vannak a weben még felfedezetlen kincsek.