canon vs. nikon

by

in

Fiatal riporter egy nagyon érdekes bejegyzést írt a címbeli témában. Érdemes elolvasni, sőt nem árt egy kevés időt eltölteni a kommentek olvasgatásával sem a bejegyzés alatt. Igazán érdekes hozzászólások között akadnak még mindig sajnos “nikon jobb”, vagy a “canon a király” szintű megnyilvánulások is. Érdekes kérdés, hogy miért küzdenek az emberek ennyire egy márka mellett.

A bejegyzés apropója azonban nem az előbb említett bejegyzés, hanem Dustin Diaz mai képe:

scooter - by Dustin Diaz

És az azalatti szöveg:


And finally, I wanted to call out those who bring up the “Nikon vs. Canon” hoopla. Some asked if I have switched, others think I take better pictures with a Canon.

No, I haven’t switched. I’m borrowing my wife’s camera — but I don’t expect anyone to keep up with my daily writings. The D700 is still in shop, although I plan on selling it for a D3 when it comes back.

And as I always say, anyone who thinks their photos are better because of a camera, is… not very intelligent to put it nicely. Especially when comparing two pro cameras like a 5D2 and a D3. In simple terms, I could have probably taken this same shot with both cameras and nobody would be able to tell the difference. Probably not even myself.

Dustinról tudni kell, hogy jelenleg egy nikon d700-as géppel készíti felvételeit, de gondolkozik a d3-ra váltáson. Felesége, Erin pedig egy canon 5dmk2-vel fényképez. És szeretik egymást, s nem vitatkoznak, mert az egyik ezt a márkát, másik pedig amazt használja. Sőt most, hogy Dustin gépe jelenleg a boltban pihen szervízben, így most Erin 5d-jével fényképez.

Ugyanitt megemlítendő a d700 és az 5dmk2 egy egész egyedi szemszögből való összehasonlítása.

Mint látható Dustin példáján, tökéletesen megfér egy háztartásban a canon és a nikon, sőt Duston kezében is ugyanúgy muzsikál a két gép. A kérdés mindig csak az, hogy Neked melyik tetszik jobban, akkor azt veszed majd meg, s használod. Azonban kevés annál butább dolgot tudok elképzelni, mint amikor emberek másokat az alapján itélnek el, hogy milyen márkátTisztában vagyok a többi márka létezéséről is, sőt nagy érdeklődéssel követem a Pentax, sony, s egyéb márkák fejlődését is. Mindig jó, ha vannak új versenyzők a piacon. Hugom például a javaslatomra vett magának sony dslrt, mert az volt messze a legjobb ár/érték arányú gép a boltban. Heilemann szintén sonyval fotóz, s kiválóan. Zsolt pedig újabban egy Leica-t nyúz. használnak.


Comments

4 responses to “canon vs. nikon”

  1. Diaz leejtette a d700-at, es bekuldte a nikon szervizbe a fix 200mm-es obival egyutt

  2. Kösz. Most láttam, hogy mekkora zöldséget írtam. 🙂

  3. Az az igazsag, hogy nikon forever. viszont a d70 szineivel nem vagyok elegedett. sot a 18-70 elessegevel sem. de lehet, hogy csak pusztan bena vagyok. ezert szeretnek kiprobalni egy d80-at, d90-et, vagy ezeknek megfelelo canon-t.

  4. Sziasztok! A blogomon posztot nyitottam Canon Vs. Nikon Vs. Pentax néven.
    Tulajdonosok véleményeit tapasztalatait meglátásait várom a kommentekbe !
    http://wescozation.blog.hu/2009/11/23/elemi_dslr_kerdes_canon_vs_nikon_vs_pentax#more1546545