újra

Hűha, eltelt több, mint egy hónap, amióta írtam valamit ide a blogra. Nem volt unalmas ez az egy hónap, nem is véletlen, hogy nem jutott idő egy-egy gondolatot részletesen kifejteni, s itt közzétenni.

Új munkába kezdtem. A GeoGebra community manager munkakört a szögre akasztottam, s most a BKF-en a GEOMATECH nevű projekt keretében egy hálózat felépítésébe fogtam. Erről majd persze fogok még írni, de most ennyit azért jó, ha tudtok. 🙂 Eközben a GeoGebrától sem távolodtam el. Az ELTÉn február óta tartok GeoGebra kurzust érdeklődő matematika BSC és tanár szakos hallgatóknak.

Misi időközben két éves lett. Rohan az idő.

Szombaton a Veletech nevű rendezvényen beszéltem kedvenc témámról, az oktatás és a technológia használatáról.

Mark Prensky fenti tweetje jól összefoglalja a prezentációt, s a jelenlegi állapotot. Innen indulunk, de ezen változtatni kell.

Most szombaton a Digitális Pedagógus konferencián fogok arról beszélni, hogyan lehetne az okostelefonokat oktatási segédeszközként alkalmazni.

És indulóban van egy új blog. Az eduappsreview.com. Egyelőre még coming soon… Azonban a tervem az, hogy olyan alkalamzásokat fogok górcső alá venni, amiknek oktatási, tanulási haszna van. Mind Android, iOS, Firefox OS platformokon. Jajj, s még van 100 egyéb ötlet (mandroid, androidportal, …), de a nap csak 24 órából áll…