vmware fusion

Mivel mindenki parallelst használ, miért ne én lennék az, aki nem. 🙂 A vmware cég nem új szereplő a virtualizáció területén, ezért sem meglepő, hogy amit kapunk az annak ellenére, hogy beta tökéletes kis software.

Először egy ubuntut telepítettem. Kiválasztottam, hogy i386-os, ubuntut telepítek, megkérdezte mekkora legyen a virtuális lemez mérete, CD be, s már fenn is volt a működő rendszer. Tetszik.

No, ezután jöhet a feketeleves, telepítsünk xp-t. Nem volt feketeleves. Az xp telepítés fantasztikusan meg van oldva. Az elején be kell neki adni a product keyt, felhasználói nevet, jelszót, majd ezeket mind kezeli a telepítés során. Azaz nincs semmi megállás, kérdezősködés, csak egy fél óra múlva felcsendülő windows belépés hang. Nem rossz.

Bootolás után hasonlóan a parallelshez itt is van egy speckó program, ezt egyébként, ha az előbbi “egyszerűsített” telepítést választjuk, akkor alapból fel is teszi a telepített windows rendszerre a vmware. Két nagyon hasznos tulajdonságot szeretnék kiemelni. Az első, hogy a windows asztal felbontása a vmware ablak átméretezésével automatikusan változik. Tehát ha lekicsinyítem, akkor se jelenik meg gördítősáv. A másik a unity mód. Ez egyenesen szenzációs. Eltűnik a windows, s csak a programok maradnak. A futtatott windowsos alkalmazások a dokkban figyelnek, s a váltás köztük, s a nativ osx-es appok között ugyanúgy alma-tab segítségével történik. Zseniális.

ie on osx

ie6 OSX-en. 🙂

Ja, és a fenti tulajdonságain kívül másik előnye, hogy még 39 dollárért vásárolható meg (rendelhető előre), ami fele a későbbi árának.


Posted

in

by