WiW #2

by

in

Nos, így állok:

wiw A helyzet az, hogy aludtam párat a múltkori elhatározásomra, s úgy döntöttem, hogy nem törlöm magamat, de leállítottam az összes e-mail értesítőt, meg minden egyéb cseszegetést felesleges dolgot. Így a wiw elvan magában, s nekem nem kell vele foglalkoznom.

A probléma, hogy bárki megnézheti mindenkinek az ismerőseit minden gond nélkül továbbra is adott. Azonban talán, mint tanár embert nem fenyeget a veszély, hogy ezzel bárki visszaéljen az én esetemben.

Másik dolog, hogy kb 250 ember van már, akit ismerek, s ismernek engem. Szándékosan nem pakolom az embereket család, barát, tanítvány, s egyéb csoportokba. Így aztán aki ebből bármilyen következtetést levon rám nézve, az meg is érdemli. Engem meg nem nagyon érdekel.

Magyarul nem törlöm magam a 250. embernél, de nem is leszek napi látogatója az iwiw.hu-nak.


Comments

2 responses to “WiW #2”

 1. birop Avatar
  birop

  Hali!

  Ez most lehet, hogy hosszú lesz, és ezért kevésbé összeszedett, de majd meglátjuk.
  Szóval attól még, hogy nem rakod az ismerőseidet csoportokba, ők még bizony beraknak téged. Vagyis ha egyszer a Nagy Testvér végignézi, azt látja, hogy Gipsz Jakab szerint ti egy osztályba jártatok, te meg tagadod ezt a dolgot. Szóval rendszeridegen vagy, és első lépésben nem kapsz karácsonyi prémiumot, következő lépésben meg mész vidékre havat lapátolni.

  Ugyanakkor a wiwen rengeteg olyan dolog van, ami kisebb-nagyobb mértékben hasznos. Neked ott volt az osztálytalálkozó, nekem is nemrég volt egy találkozó rég nem látott ismerősökkel. Fórumok, apróhírdetések. A legtöbb adatodat meg ráadásul te adod meg, és állítod be, hogy ki mit láthat belőle ismeretlen/ismerős. Ez alól az egyik kivétel, hogy kiket ismersz. Nos hát ha valaki messzemenőbb következtetéseket le bír vonni abból, hogy egy gimis osztálytársam anyukája is az ismerősöm, az meg is érdemli. Ennél már sokkal hasznosabbnak tartom pl azt, hogy a fent lévő 10-20-30 ezer iskolás közül ha csak minden 500. játszik egy fél órát a térképpel, már lesz a fejében egy kép, amire matekórán esetleg lehet alapozni, hogy mi az a gráf, séta, kör. (arról már nem is beszélek, hogy a matekórára be is lehet vinni egy kivetítőt meg gépet)
  Ezek azért pici hasznok, nagy veszéllyel szemben. Ráadasul nagyon sok wiwes szolgáltatást el lehet érni a wiw nélkül is. Vannak másutt is fórumok, ismerősökkel lehet skype-on tartani a kapcsolatot, apróhírdetést meg fel lehet adni más helyeken is. De itt sokkal egyszerűbb és egymást segít(het)ik a különböző szolgáltatások.

  Az aggodalmadat abszolút megértem, csak most ebben az esetben nem értek vele egyet. Semmi racionális magyarázat nincs rá, egyszerűen _nálam_ ebben az esetben a kockázat az még vállalhatónak tűnik, a nyereségért cserébe. Nem úgy, mint a MS Passportjánál vagy a Win Live-nál http://index.hu/tech/net/winlive1212/

  Hát kb ennyi

 2. “a kockázat az még vállalhatónak tűnik” – mint latod nalam is. Ezert dontottem ugy, hogy nem torlom magam. De legalabb vegig gondoltam a dolgot. S legalabb mas is vegig gondolja a dolgot, s okosabbak leszunk egy lepessel. 🙂

  A grafokhoz en az olcso legitarsasagokat hasznalom. 😀