1.1.4 jailbroken

by

in

Nos, valahol ott hagytam abba, hogy feltettem dühömben az 1.1.4-et iTunesból, s kész. Persze hiányoztak a megszokott applikációk, így gondoltam teszek egy próbát a jailbreakeléssel. Lássatok csodát az egész mára elveszítette az izgalmát, s romantikáját. Alig kell hekkelni bármit, kattintásra pattan a dolog. Két általában működő módszer/program van.

Az ijailbreak.com módszer nekem nem működött, pedig itt még a mail, maps, egyéb appokat is felteszi telepítés után a program. Nekem telepítés/jailbreak után restore módba ment az ipod. Persze az 1.1.4 ott van kéznél, tehát visszatenni rá gyerekjáték, a backup meg visszatolja a beállításainkat is. A másik módszer a ziphone.org viszont tökéletesen működik.

A ziphone.org mellesleg mindent megcsinál az iPhone-nal is, sok nyelven beszél (ebből látszik, hogy nem kevesen használják). Egy kattintás az egész. Persze az élet nem ennyire egyszerű, miután telepítettem a terminált csak nem akart beengedni. Most azért nem voltam annyira szeleburdi, hogy megváltoztassam gondolkodás nélkül a jelszavakat, hanem elkezdtem guglizni az ügyben.

Hova jut ilyenkor az ember a leggyorsabban, a mobilterminal google code oldalára, ahol is a wikiben gyorsan megnyugodhatunk, mert másnak is van/volt hasonló problémája. Még jó, hogy az iPhone/iTouch hackelés szép kis közösséget kovácsolt magának, így a megoldás is olvasható a sorok között:

I’ve heard that installing SUID Lib Fix from Tweaks 1.1.3 the password problem is solved.

ÉS valóban, a SUID Lib Fix rendbe teszi a dolgot. Ennek ellenére is kéri a root jelszót a terminál indításkor, de legalább el is fogadja azt. Itt jegyezném meg, hogy az apple iPhone/iPod Touch default root jelszava: alpine, a mobile felhasználó default jelszava: dottie. Nem árt megváltoztatni (de nem 1.1.3 fw alatt, mert ott fejre áll a rendszer. 1.1.4-en teszek egy próbát hamarosan). Addig meg ssh, ftp kikapcs, csak ondemand kapcsoljuk be.