osztályfőnöki órák

by

in

Ötleteitekből merítve az elkövetkezendő pár órán az aktualitások (március 15, diáknap, húsvét, kirándulás, stb.) mellett egy-két rövid játék lesz. Aztán pedig a This is England című film megtekintésén gondolkodom. Egyrészt, mert kéttannyelvű (angol) osztály, tehát az angol nyelv elvileg nem nehéz nekik, s ebben pedig olyan brit angolt (az igazi, a szép) beszélnek, hogy ketté áll az ember füle tőle. A történet pedig elég sok megbeszélni valót tartalmaz. Akár egy teljes délutánt át lehetne beszélni róla.


Comments

2 responses to “osztályfőnöki órák”

  1. csak mondom neked hogy van nekünk az estiskolán olyan projektünk hogy az iskolák üzennek egymásnak, szóval ebbe is lehet ám bekapcsolódni, mondjuk kis estiskola látogatással, médiaismerettel, ilyen.

  2. Ahogy a te osztályod, én is angol osztályban végeztem az utolsó négy évet (pontosabban Matek-Infó-Angol) és bőven volt részem hasonló filmekben. Mi rengeteg Egyesült Királyság és Egyesült Amerikai Államok történelmét, kultúráját és földrajzát tanulmányozó ismeretterjesztő filmet néztünk. No, amit mondani szeretnék, hogy mindeki nagyon szerette, mivel interaktívvá volt téve: negyed óránként volt egy szünet, amikor megbeszéltük a tanárral, hogy miről is van szó és lejegyeztük az esetleges ismeretlen szavakat.