poros maradt…

Namost, elmentem még sielés előtt, s a világ végén (nekem Budapest másik fele, ahova napközben lassabb eljutni, mint a Balatonra) kitisztíttattam a fényképezőgépem. Készségesek, kedvesek, udvariasak voltak, s az egész hamar megvolt. Sajnos azonban valami mégse OK, mert amikor a panorámákat összeraktam, vettem észre, hogy kisebb, de sajnos jól látható por okozta foltok vannak a képeken.

Ezek a foltok normál körülmények között nem, vagy alig láthatók, verőfényes napsütésben, ráadásul havon azonban hatványozottan előjönnek. Íme egy példa, hogy miről is van szó:

folt

Egyébként itt van a kép egyben is. Jelenleg a hátteremül is ez szolgál:

peak
Ha valakit érdekel nagyobban szivesen elküldöm, kiteszem.Itt van nagyban is.

Nem a szervízt akarom bántani, de ez így nem valami jó. Minden napos időben készült képről vadászhatok le 3-4 foltot fényképezés után. Valahonnan aztán könnyen megy, valahonnan viszont kínkeserves. Visszavinni azt hiszem nincs értelme. Valószínüleg garanciában megcsinálnák újra ingyen, s továbbra is kedvesek lennének, de ez úgy tűnik kevés a sikerhez.
Nekem túl makacsok a foltjaim, vagy másnak is volt/van ilyen tapasztalata? Ti mit csináltatok/csinálnátok ilyenkor? (Morcosmackó, áll még az ajánlat? :-))


Posted

in

by

Tags: