poros maradt…

by

in

Namost, elmentem még sielés előtt, s a világ végén (nekem Budapest másik fele, ahova napközben lassabb eljutni, mint a Balatonra) kitisztíttattam a fényképezőgépem. Készségesek, kedvesek, udvariasak voltak, s az egész hamar megvolt. Sajnos azonban valami mégse OK, mert amikor a panorámákat összeraktam, vettem észre, hogy kisebb, de sajnos jól látható por okozta foltok vannak a képeken.

Ezek a foltok normál körülmények között nem, vagy alig láthatók, verőfényes napsütésben, ráadásul havon azonban hatványozottan előjönnek. Íme egy példa, hogy miről is van szó:

folt

Egyébként itt van a kép egyben is. Jelenleg a hátteremül is ez szolgál:

peak
Ha valakit érdekel nagyobban szivesen elküldöm, kiteszem.Itt van nagyban is.

Nem a szervízt akarom bántani, de ez így nem valami jó. Minden napos időben készült képről vadászhatok le 3-4 foltot fényképezés után. Valahonnan aztán könnyen megy, valahonnan viszont kínkeserves. Visszavinni azt hiszem nincs értelme. Valószínüleg garanciában megcsinálnák újra ingyen, s továbbra is kedvesek lennének, de ez úgy tűnik kevés a sikerhez.
Nekem túl makacsok a foltjaim, vagy másnak is volt/van ilyen tapasztalata? Ti mit csináltatok/csinálnátok ilyenkor? (Morcosmackó, áll még az ajánlat? :-))


Comments

8 responses to “poros maradt…”

 1. Igen, én kérném szépen nagyobb felbontásban a képet, nagyon szép!

 2. shaark Avatar
  shaark

  Nah most aki tudja, hogy Canon fényképezőket/objektíveket, hova lehet beadni pucolásra és megmondaná, hogy mennyibe kerül, azt megköszönném. (budapesti “pucoló” lenne jó :P)

 3. [quote comment=”46439″]Nah most aki tudja, hogy Canon fényképezőket/objektíveket, hova lehet beadni pucolásra és megmondaná, hogy mennyibe kerül, azt megköszönném. (budapesti “pucoló” lenne jó :P)[/quote]

  camera kft. http://www.camerakft.hu/ Budapesten??? 🙂

 4. [quote comment=”46434″]Igen, én kérném szépen nagyobb felbontásban a képet, nagyon szép![/quote]

  Örülök, hogy tetszik. 🙂 feltettem nagyban is.

 5. Köszi!

 6. shaark Avatar
  shaark

  [quote comment=”46441″][quote comment=”46439″]Nah most aki tudja, hogy Canon fényképezőket/objektíveket, hova lehet beadni pucolásra és megmondaná, hogy mennyibe kerül, azt megköszönném. (budapesti “pucoló” lenne jó :P)[/quote]

  camera kft. http://www.camerakft.hu/ Budapesten??? :-)[/quote]

  Nekem jó Székesfehérvár is 😉 Valószínűleg gyorsabban lejutnék 😛 Mindenestre köszi a linket!

 7. A Budapesten kérdés Rád vonatkozott. 🙂

 8. morcosmacko Avatar
  morcosmacko

  Áll az ajánlat, hogyne!
  Aztán hogy mire jutunk, az majd elválik…
  Csütörtök este leszek legközelebb emberi időben Bp-n.